ZOEK JIJ JOUW SOULMATE?

Wil je niets liever dan begrepen worden door je partner? Begrijp je niet waarom je partner totaal niet inziet wat jij bedoelt? Wil je niets liever dan jouw soulmate vinden en samen gelukkig worden?

Wat gebeurt er op onbewust niveau:

  • Je bent op zoek naar jouw partner om je te geven wat jouw ouders niet konden.
  • Je raakt snel gefrustreerd als jij je niet gehoord of gezien voelt.
  • Jouw ego geeft nog steeds snel betekenis aan het gedrag van een partner, zodat jij je kunt voelen zoals je deed als kind. Namelijk alleen en verkeerd begrepen.

Je hebt hele lieve ouders gehad, die er fysiek waren. Ze waren er alleen niet op emotioneel vlak, waardoor jij je (onbewust) emotioneel verlaten hebt gevoeld. Je ouders hebben niet geleerd om zich te verbinden met zichzelf, waardoor ze jou simpelweg niet konden horen of zien. Het is zeker geen kwaad wil, ze hebben gewoon het bewustzijn niet.

“I feel like a part of my soul has loved you since the beginning of everything. Maybe we’re from the same star” ― Emery Allen

Ook waren ze niet in staat om jou jezelf te laten zijn en wisten niet hoe je op een gezonde manier met emoties kunt omgaan. Wat er gebeurde, is dat ze hun eigen gewonde delen op jou hebben geprojecteerd. Ze hebben je opgevoed, zoals zij dachten dat je “zou moeten zijn”.

soulmate

Doorbreek de cyclus

Nu heb jij het gevoel dat je niet begrepen wordt, dat is jouw wond. Om die wond te genezen en de pijn te helen ga je driftig op zoek naar een partner, het liefst jouw soulmate. Die partner gaat jou namelijk geven wat je ouders niet konden. Natuurlijk is geen enkele partner daartoe in staat en zal het ook nooit genoeg zijn. De druk wordt meestal zo hoog, dat de relatie stopt.

“When you’re in love, you’re capable of learning everything and knowing things you had never dared even to think, because love is the key to understanding of all the the mysteries” ― Paulo Coelho

Door je bewust te worden kun je deze cyclus doorbreken. Het is logisch dat het kleine kind in jou nog steeds de aandacht en liefde wil, die het zo hard nodig had. Het is nu alleen belangrijk dat je inziet dat jij dat jezelf mag gaan geven. Je kunt het niet genezen of helen door iets in de buitenwereld. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download