ZELFONDERZOEK NAAR JE KRUINCHAKRA, SAHASRARA

Het kruinchakra, ook bekend als Sahasrara, betekent “duizendbladige” bloemen boven in ons hoofd en wordt symbolisch afgebeeld als een lotusbloem. Het kruin chakra verbindt je met het eeuwige, het Goddelijke. Het wordt gezien als het ontmoetingspunt tussen het eindige en het oneindige. Dit chakra is verantwoordelijk is voor je denken, bewustzijn en wijsheid.

“Inner wisdom is more important than wealth. The more you spend it the more you gain”

Wanneer je kruin chakra in balans is, voel je je verbonden met je Hogere Zelf en heb je toegang tot jouw innerlijke wijsheid. Je voelt je verbonden met anderen en het leven en kunt het grotere geheel zien. Je hebt een gevoel van sereniteit en heelheid, wat er ook om je heen gebeurt.

Sahasrara uit balans

Als dit kruin chakra uit balans is, kun je symptomen hebben van depressie, een gevoel van vervreemding of ontkoppeling van het leven en een gebrek aan empathie. Een geblokkeerde kruin chakra is meestal het resultaat van leven in een stressvolle omgeving en een snelle levensstijl. Ook het ervaren van onopgeloste trauma’s en diepgewortelde kernovertuigingen kan ervoor zorgen dat hij uit balans raakt.

Maar over het algemeen is het hebben van een geblokkeerd kruinchakra het resultaat van geconditioneerd zijn om te geloven dat we afzonderlijke en geïsoleerde wezens zijn, die worden gedefinieerd door het ego. Als je dieper in contact wilt komen met je Hogere Zelf, zal een kruin chakra healing het beste zijn om mee te beginnen. Het kruinchakra bevindt zich helemaal bovenaan het hoofd en heeft de kleur violet. Het is gekoppeld aan de hypofyse in de hersenen.

Helderheid en innerlijke rust

Als je kruinchakra in balans is, zul je veel meer innerlijke rust en helderheid gaat ervaren. Je zult je ook niet meer zo los voelen van de mensen om je heen. In plaats daarvan zal het gevoel van isolatie worden vervangen door een gevoel van erbij horen en verbondenheid met het hele leven. In plaats van je verveeld te voelen of het leven beu te zijn, kun je de schoonheid van het leven weer waarderen.

Als je worstelt met egoïsme en een starre identiteit, zul je merken dat je je lichter, vloeiender en speelser voelt. Je kunt ook het grotere plaatje van het leven zien en meer leven in het nu. Een chakra in balans brengen kost tijd en toewijding. Je bent er niet met een keer mediteren of iets anders uit de onderstaande lijst. Je moet dagelijks oefenen en dit met doorzettingsvermogen aangaan.

Ga eens op zelfonderzoek en verdiep je in hoe het met jouw kruinchakra, Sahasrara, gesteld is.

  • Wat heb ik als kind geleerd over spiritualiteit? Kan ik daar iets mee of niet?
  • Wat zijn mijn favoriete spirituele oefeningen?
  • Welk deel hebben deze oefeningen geopend en genezen.
  • Wat voel je bij deze zin: ‘Ik ben een spiritueel wezen met een menselijke ervaring‘.
  • Wat is mijn meest recente spirituele of mystieke ervaring? Wat denk ik dat het betekende?
  • Wat betekent ‘heelheid‘ voor mij?
  • Als ik terug denk aan een moeilijke situatie in mijn leven, wat is dan de diepere, hogere onderliggende les? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sahasrara

ZELFONDERZOEK NAAR JE KRUINCHAKRA, SAHASRARA

Het kruinchakra, ook bekend als Sahasrara, betekent “duizendbladige” bloemen boven ...
ajna

ZELFONDERZOEK NAAR JE DERDE OOG CHAKRA, AJNA

Het derde oog chakra, Ajna, is het energiecentrum in ons ...
vishuddha

ZELFONDERZOEK NAAR JE KEELCHAKRA, VISHUDDHA

Het keel chakra is het energiecentrum in je lichaam dat ...
anahata

ZELFONDERZOEK NAAR JE HARTCHAKRA, ANAHATA

Wanneer was de laatste keer dat je jezelf open, ontvankelijk, ...
manipura

ZELFONDERZOEK NAAR JE ZONNEVLECHTCHAKRA, MANIPURA

Chakra’s hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie op te nemen ...
Svadhisthana

ZELFONDERZOEK NAAR JE SACRALE CHAKRA, SVADHISTHANA

Chakra’s hebben de liefdevolle verantwoordelijkheid om energie op te nemen ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download