ZELFONDERZOEK NAAR JE DERDE OOG CHAKRA, AJNA

Het derde oog chakra, Ajna, is het energiecentrum in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor realiteit, perceptie, manifestatie, gedachte en intuïtie. Het derde oog staat in verbinding met dualiteit. Een waarneming die uitsluitend door de geest wordt gecreëerd. Zodra het derde oog chakra in harmonie is met de rest van de chakra’s, wordt er gezegd dat de deur naar spirituele verlichting wordt geopend.

Intuïtie, verbeelding en emotionele balans

Het derde oog chakra, of Ajna, is het energiecentrum in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor jouw intuïtie, emotionele balans, verbeelding, denken en zelfbewustzijn. Het derde oog ligt in het midden van het voorhoofd, net boven de ogen. De kleur die bij dit chakra hoort, is indigo. Dit chakra helpt de energie te reguleren die wordt geassocieerd met inzicht en wijsheid.

Als je derde oog chakra geblokkeerd is, of uit balans, kun je worstelen met problemen zoals geslotenheid, cynisme, angst, depressie, paranoia en verschillende andere psychische aandoeningen en stemmingsstoornissen. Als je denkt dat je een geblokkeerd derde oog chakra hebt, denk dan eens terug aan je jeugd. Ben je opgegroeid in een gesloten gezin? Mocht je vrij denken, of moest je gehoorzamen zonder vragen te stellen? Had je een emotionele stabiele omgeving toen je opgroeide? Waren je ouders emotioneel bereikbaar? Hebben je ouders of verzorgers jouw inzichten en perspectieven gewaardeerd? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een derde oog chakra die uit balans is.

“That thing we call intuition? It’s your soul. You can trust it”

Als je een helder en harmonieus derde oog chakra hebt, ben je kalm, zelfbewust en heb je een vooruitziende blik. Je wordt niet beperkt door je geest en je vindt het gemakkelijk om waarheid van illusie te onderscheiden. Begripvol zijn voor jezelf, anderen en het leven in het algemeen gaat je makkelijk af. Je vertrouwt op je intuïtie als je beslissingen neemt.

ajna

Ajna in balans

Als je eenmaal je derde oog hebt geopend en gebalanceerd, zul je het ook gemakkelijker vinden om objectief te zijn. Je bent minder gefixeerd op je beperkte overtuigingen. Als gevolg hiervan zal het leven een meer vloeiende en levendige kwaliteit krijgen, die je zal helpen creatiever en spontaner te zijn. Spiritueel gesproken zul je in staat zijn om veel makkelijker toegang te krijgen tot mystieke toestanden. Denk hierbij aan dingen als het gevoel van tijdloos en grenzeloosheid, dat gepaard gaat met ego-dood. Sommige mensen melden zelfs dat ze geschenken ontwikkelen zoals helderziendheid, nadat ze aan dit energiecentrum hebben gewerkt.

Ga eens op zelfonderzoek en verdiep je in hoe het met derde oog chakra, ajna, gesteld is.

  • Hoe voelt mijn intuïtie voor mij?
  • Wanneer zie ik het leven in zwart-wit in plaats van grijs?
  • Over welke gebieden voel ik me verward? Wat kan ik doen om meer duidelijkheid te krijgen?
  • Hoe voel ik me over deze zin: ‘Alles wat ik nodig heb, zit in mij’.
  • Wat betekent ruimdenkend zijn voor mij?
  • Op welke manieren is mijn waarnemingsvermogen als kind aangetast?
  • Visualiseer in je derde oog waar je wilt zijn in het leven.
  • Is mijn droom realistisch of idealistisch? Of misschien een beetje van beide?
  • Welk krachtig inzicht heb ik onlangs gehad? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download