WORDT WEER AUTHENTIEK

In plaats van verwachten dat je partner een veilige ruimte creëert voor jou, creëer je zelf veiligheid en wordt weer authentiek.

Authentiek zijn is laten zien, je uitspreken, je houding en gedrag, wat op dat moment waar is voor jou. Wat is de waarheid op dit moment zonder allerlei verhalen en excuses. Eerlijk zijn over jezelf. En ook natuurlijk jeZelf zijn, maar we zijn onszelf allemaal nog aan het leren kennen, dus niemand is nog volledig zichzelf.

Wat doe of laat jij?

We leren gaandeweg in ons leven om onderscheid te maken tussen ‘wat we doen of laten om iets gedaan te krijgen’ en ‘wie en wat we werkelijk zijn: spontaan, moeiteloos, zonder verwachtingen’. En dit is een heel proces.

Authentiek zijn is meer dan jeZelf zijn. Het gaat over echt en open zijn ten aanzien van de situatie op dat moment. Wat is er nu aan de hand zonder allerlei verhalen. Eerlijk zijn over jouw angsten, onzekerheden, weerstanden en twijfels.

Wordt weer authentiek

Wanneer we eerlijk en oprecht zijn over dat wat in elk moment waar is voor ons, is dat wat we vertellen en laten zien congruent met dat wat we uitstralen en Zijn. Met andere woorden; wat we verbaal vertellen, komt overeen met dat wat we uitstralen en dus energetisch vertellen. En wanneer we eerlijk zijn over iets, zal dit voor een opening zorgen waardoor eventueel ook onze emoties en andere gevoelens naar boven kunnen komen. We maken de weg vrij voor een zuivere verbinding en nodigen de ander uit hetzelfde te doen.

De weg naar veiligheid

Congruentie geeft een gevoel van veiligheid en incongruentie geeft een gevoel van onveiligheid. Wanneer iemand niet open is over wat diegene voelt en denkt, terwijl we als partner wel degelijk van alles voelen brengt dit veel verwarring. Wat onze partner laat zien, komt niet overeen met wat er energetisch in de lucht hangt en voelbaar is. Dit geeft onbegrip en onrust. En hiermee onveiligheid.

Wordt weer authentiek en breng je veiligheid aan in een relatie. Zoals het boek ‘een cursus in wonderen’ beschrijft; ‘Alleen wat ik zelf niet heb gegeven, kan in enige situatie ontbreken’. Wanneer we iets missen in een relatie, mogen we de hand in eigen boezem steken. We mogen het zelf gaan inbrengen. En dan zal uiteindelijk onze uiterlijke werkelijkheid zich gaan vormen naar de verandering die in ons heeft plaatsgevonden. ‘Hoe’ dat zal zich vanzelf laten zien. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Zielverlies

WAT IS ZIELSVERLIES?

In ons drukke moderne leven, te midden van talloze afleidingen ...
Being you

BEING YOU

'Wil je weer een stuk voor Bindu schrijven?' Deze vraag ...
Stress

ANGST EN STRESS LOSLATEN

Angst is iets wat we allemaal in meer of mindere ...
Stilte

HOOR JE STEM IN DE STILTE

Herken je dat gevoel wanneer alles om je heen zo ...
MONKEY TRAP

MONKEY TRAP, LAAT LOS VOOR JE VRIJHEID

Dit verhaal gaat over de "De Monkey trap". Er zijn ...
Het is tijd

HET IS TIJD

Het is tijd Er komt een dag,ergens in het midden ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download