WORDT WEER AUTHENTIEK

In plaats van verwachten dat je partner een veilige ruimte creëert voor jou, creëer je zelf veiligheid en wordt weer authentiek.

Authentiek zijn is laten zien, je uitspreken, je houding en gedrag, wat op dat moment waar is voor jou. Wat is de waarheid op dit moment zonder allerlei verhalen en excuses. Eerlijk zijn over jezelf. En ook natuurlijk jeZelf zijn, maar we zijn onszelf allemaal nog aan het leren kennen, dus niemand is nog volledig zichzelf.

Wat doe of laat jij?

We leren gaandeweg in ons leven om onderscheid te maken tussen ‘wat we doen of laten om iets gedaan te krijgen’ en ‘wie en wat we werkelijk zijn: spontaan, moeiteloos, zonder verwachtingen’. En dit is een heel proces.

Authentiek zijn is meer dan jeZelf zijn. Het gaat over echt en open zijn ten aanzien van de situatie op dat moment. Wat is er nu aan de hand zonder allerlei verhalen. Eerlijk zijn over jouw angsten, onzekerheden, weerstanden en twijfels.

Wordt weer authentiek

Wanneer we eerlijk en oprecht zijn over dat wat in elk moment waar is voor ons, is dat wat we vertellen en laten zien congruent met dat wat we uitstralen en Zijn. Met andere woorden; wat we verbaal vertellen, komt overeen met dat wat we uitstralen en dus energetisch vertellen. En wanneer we eerlijk zijn over iets, zal dit voor een opening zorgen waardoor eventueel ook onze emoties en andere gevoelens naar boven kunnen komen. We maken de weg vrij voor een zuivere verbinding en nodigen de ander uit hetzelfde te doen.

De weg naar veiligheid

Congruentie geeft een gevoel van veiligheid en incongruentie geeft een gevoel van onveiligheid. Wanneer iemand niet open is over wat diegene voelt en denkt, terwijl we als partner wel degelijk van alles voelen brengt dit veel verwarring. Wat onze partner laat zien, komt niet overeen met wat er energetisch in de lucht hangt en voelbaar is. Dit geeft onbegrip en onrust. En hiermee onveiligheid.

Wordt weer authentiek en breng je veiligheid aan in een relatie. Zoals het boek ‘een cursus in wonderen’ beschrijft; ‘Alleen wat ik zelf niet heb gegeven, kan in enige situatie ontbreken’. Wanneer we iets missen in een relatie, mogen we de hand in eigen boezem steken. We mogen het zelf gaan inbrengen. En dan zal uiteindelijk onze uiterlijke werkelijkheid zich gaan vormen naar de verandering die in ons heeft plaatsgevonden. ‘Hoe’ dat zal zich vanzelf laten zien. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

verbinding

6 MANIEREN OM MET JEZELF TE VERBINDEN

Maak contact met je lichaam. Begin dagelijkse met een bodyscan. ...
Vader

KUN JIJ JE VADER ECHT ZIEN?

Het was voor mij behoorlijk pijnlijk en traumatisch, dat ik ...
INNERLIJKE RUST

RUST IN JEZELF

Als je geest, lichaam en hart op een lijn zitten ...
Journaling

BEGIN MET JOURNALING

Begin met journaling en schaf een mooi boekje aan waarin ...
Lichaam, geest en hart

BEGIN MET EEN JOURNAL VOOR JE LICHAAM, GEEST EN HART

Een journal bijhouden is een mooie tool voor persoonlijke ontwikkeling ...

STEL GRENZEN MET KERSTMIS

Kerstmis kan behoorlijk wat energie kosten. Misschien zou je het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download