WORDT WAKKER, WIE BEN JE ECHT?

Ik kan goed beredeneren, overzicht bewaren, organiseren en verbanden leggen. Ik was er trots op dat ik zo realistisch en analytisch was, ik had alles op een rijtje. 

Wat doe ik hier, wordt wakker

Er was alleen ook een deel wat zich soms afvroeg: “Wat doe ik hier?”, “Wat is het nut?” Jaren leefde ik op de automatische piloot, gewoon maar elke dag doen. Ik leefde niet voluit, maar altijd verscholen op de achtergrond. Het echte leven daar doe ik niet aan mee, daar ben ik niet goed genoeg voor. 

“Bewustwording is: ontwaken, wakker worden, zien wat er gebeurt in je leven, ontdekken wat de samenhang is” – C.J. Schuurman

Halverwege de dertig veranderde dat. Na een zware relatiebreuk was er niets meer over, “de donkere nacht van de ziel” was een feit. Natuurlijk had ik daar nog nooit van gehoord, dus ging ik overal op zoek naar antwoorden. 

Al mijn vertrouwen was weg en het leek of de wereld zoals ik hem kende niet meer bestond. 

Mijn complete emotionele inzinking betekende dat er geen andere keuze was dan mijn schaduwkanten onder ogen te komen. Om mijn ongezonde conditionering te onderzoeken en mijn afhankelijkheid te erkennen. Ik had mezelf al die jaren verraden. 

“Vergeet wie je dacht te zijn, en accepteer wie je bent” – Dalai Lama

De beperkende overtuigingen die ik van mijn familie had geërfd, had ik gezien als de waarheid, de realiteit. Wat een bevrijding toen dit aan het licht kwam. Dit was het gevoel waar ik altijd naar op zoek was geweest. 

Het echte werk begint

Als de bodem is bereikt en je ogen beginnen te opnemen, dan begint het opbouwen, het echte werk. Ik begon met kleine beloftes nakomen aan mijzelf, normaal verzaakte ik dat altijd. Ik leerde mezelf en mijn behoeftes kennen. Stap voor stap leerde ik kijken naar mijn ego en alle verhalen die ik had geloofd.

Ook de manier waarop ik mezelf zag, begon te veranderen. Net zoals de wereld om me heen. Voor het eerst in mijn leven voelde ik hoop en zag ik dat ik een missie had, een doel. Dingen overkomen me niet meer, ik was niet langer het slachtoffer. Ik kan kiezen wie ik wil zijn, wat ik wil doen, hoe ik wil reageren en hoe ik wil leven. En dat dat gun ik je ook. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Hectiek van alle dag

HECTIEK VAN ALLE DAG

In de drukte en hectiek van alledag kan het een ...
Zelfafwijzing

ZELFAFWIJZING, WAAR KOMT HET VANDAAN?

Wanneer we onszelf fysiek willen leren kennen, kijken we vaak ...
Pijnlichaam

PIJNLICHAAM, BEVRIJD JE EGO

Ieder van ons draagt een pijnlichaam met zich mee, wat ...
Neuroceptie

EEN VERSTOORDE NEUROCEPTIE

Als baby kon je je moeder feilloos herkennen. Ze vertegenwoordigde ...
voornemens

WAAROM HOUDEN WE GOEDE VOORNEMENS NIET VOL?

Het fenomeen van voornemens die worden belemmerd door patronen waar ...
Erbij horen

ERBIJ HOREN OF GEÏSOLEERD ZIJN?

Het tegenovergestelde van erbij horen is het gevoel van isolatie ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download