WOORDEN ZONDER DADEN

Woorden zijn iets moois en maken dat we ons kunnen verbinden met elkaar. Met woorden kun je uitdrukken wie je bent, hoe jij je voelt, wat je echt denkt, wilt en nodig hebt. Maar er zit ook een andere kant aan woorden, ze kunnen je ook verblinden. Dan zijn het woorden zonder daden.

“Well done is better than well said” – Benjamin Franklin

Met woorden kun je ook jouw ware aard verbergen. Er zijn ook genoeg mensen die niet zo integer zijn en hun woorden, ware gedachten, en bedoelingen matchen niet met wat zij doen. Als je beslissingen maakt in een relatie, die gebaseerd zijn op de woorden van de ander, kun je jezelf in de problemen brengen. Denk maar aan je partner die zegt dat hij je heel gelukkig gaat maken en vervolgens emotioneel niet beschikbaar is. Of je vriendin die je beloofd met alles te steunen, maar ondertussen alleen maar commentaar heeft uit jaloezie.

Woorden zonder daden

Maar denk ook aan je partner die beloofd meer tijd aan je te spenderen, maar alleen maar aan het werk blijft. Of je vrouw die zegt zoveel van je te houden en je vervolgens alleen maar zwart maakt bij vrienden.

“A lot of people are all talk, what they say and what they do are two different things. As the saying goes, talk is cheap. Without actions behind the talk, it is all useless” – Catherine Pulsife

Hoe kun je weten of wat mensen zeggen echt is?

Een oefening die je kunt doen is de volgende; Ga rustig zitten en sluit je ogen. Ga terug in je herinneringen. Zoek naar een situatie van jezelf met die andere persoon. Kijk erna alsof je naar mensen in een film kijkt. De film die je kijkt is zonder geluid, ook al kun jij je gesprekken herinneren, je zet het op mute.

  • Let eens op hun lichaamstaal, wat kun je vertellen over hun ware gevoelens?
  • Welke acties worden er ondernomen?
  • Kijk naar deze persoon alsof je hem of haar voor het eerst ziet, wat is de waarheid over deze persoon?
  • Zie je nu verschillen, met hoe je eerst tegen de situatie en de persoon aankeek?

Je blijft minimaal tien minuten kijken naar de film en sla alles op wat je nog niet eerder was opgevallen.

“Actions speak louder than thoughts – it’s what you do when presented with the opportunity that showcase your love, or lack of” – Anna Shine

Vaak wil je de ander graag geloven, omdat je bang bent voor de consequenties. Je wilt geloven dat de ander veranderd, lief voor je gaat zijn, het doorheeft, meewerkt en echt spijt heeft van het gedrag. Je bent bang om zelf een consequentie te moeten uitvoeren, waardoor je het kans, na kans, na kans geeft. Je hebt geen relatie met de realiteit, maar met een illusie. Op deze manier kunnen woorden heel schadelijk zijn en wordt het tijd om te gaan kijken naar de daden. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...
rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download