WOORDEN ZONDER DADEN

Woorden zijn iets moois en maken dat we ons kunnen verbinden met elkaar. Met woorden kun je uitdrukken wie je bent, hoe jij je voelt, wat je echt denkt, wilt en nodig hebt. Maar er zit ook een andere kant aan woorden, ze kunnen je ook verblinden. Dan zijn het woorden zonder daden.

“Well done is better than well said” – Benjamin Franklin

Met woorden kun je ook jouw ware aard verbergen. Er zijn ook genoeg mensen die niet zo integer zijn en hun woorden, ware gedachten, en bedoelingen matchen niet met wat zij doen. Als je beslissingen maakt in een relatie, die gebaseerd zijn op de woorden van de ander, kun je jezelf in de problemen brengen. Denk maar aan je partner die zegt dat hij je heel gelukkig gaat maken en vervolgens emotioneel niet beschikbaar is. Of je vriendin die je beloofd met alles te steunen, maar ondertussen alleen maar commentaar heeft uit jaloezie.

Woorden zonder daden

Maar denk ook aan je partner die beloofd meer tijd aan je te spenderen, maar alleen maar aan het werk blijft. Of je vrouw die zegt zoveel van je te houden en je vervolgens alleen maar zwart maakt bij vrienden.

“A lot of people are all talk, what they say and what they do are two different things. As the saying goes, talk is cheap. Without actions behind the talk, it is all useless” – Catherine Pulsife

Hoe kun je weten of wat mensen zeggen echt is?

Een oefening die je kunt doen is de volgende; Ga rustig zitten en sluit je ogen. Ga terug in je herinneringen. Zoek naar een situatie van jezelf met die andere persoon. Kijk erna alsof je naar mensen in een film kijkt. De film die je kijkt is zonder geluid, ook al kun jij je gesprekken herinneren, je zet het op mute.

  • Let eens op hun lichaamstaal, wat kun je vertellen over hun ware gevoelens?
  • Welke acties worden er ondernomen?
  • Kijk naar deze persoon alsof je hem of haar voor het eerst ziet, wat is de waarheid over deze persoon?
  • Zie je nu verschillen, met hoe je eerst tegen de situatie en de persoon aankeek?

Je blijft minimaal tien minuten kijken naar de film en sla alles op wat je nog niet eerder was opgevallen.

“Actions speak louder than thoughts – it’s what you do when presented with the opportunity that showcase your love, or lack of” – Anna Shine

Vaak wil je de ander graag geloven, omdat je bang bent voor de consequenties. Je wilt geloven dat de ander veranderd, lief voor je gaat zijn, het doorheeft, meewerkt en echt spijt heeft van het gedrag. Je bent bang om zelf een consequentie te moeten uitvoeren, waardoor je het kans, na kans, na kans geeft. Je hebt geen relatie met de realiteit, maar met een illusie. Op deze manier kunnen woorden heel schadelijk zijn en wordt het tijd om te gaan kijken naar de daden. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Onderbewustzijn begrijpen

JE ONDERBEWUSTZIJN BEGRIJPEN

Om jezelf te begrijpen, is het belangrijk om het onderbewustzijn ...
dat je van ze houdt

VERTEL JE OUDERS DAT JE VAN ZE HOUDT

Jarenlang kon ik niet begrijpen, waarom mijn moeder emotioneel niet ...
Polyvagale

POLYVAGALE TOESTAND ALS STOORNIS BESTEMPELD

Ik krijg veel vragen van mensen die ergens al een ...
Qigong

DE HELENDE WERKING VAN QIGONG

Tijdens mijn wereldreis in 2018 kwam ik in Bali voor ...
Verbinding

VERBINDING, KOM IN CONTACT MET JEZELF EN JE LICHAAM

Voordat je dit stuk begint te lezen, wil ik dat ...
Een moeder aan een kind

BRIEF, VAN EEN MOEDER AAN HAAR KIND

“Lieve schat van me, Als de dag aanbreekt dat je ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download