WEIGHTLESS – MEEST ONTSPANNENDE MUZIEK TER WERELD

Heb jij behoefte aan ontspanning? Dan hebben we iets voor jou. We weten natuurlijk al langer dat muziek heel ontspannend werkt op je lichaam. Maar nu hebben Wetenschappers van Mindlab in Engeland onderzoek gedaan en kwamen tot een bijzondere ontdekking. Ze hebben een groep proefpersonen lastige puzzels laten oplossen terwijl ze aan de monitor zaten. Via de monitor werden de levels van stress in de gate gehouden, de hersenactiviteit, hartslag, bloeddruk en ademhaling. Uit deze resultaten creëerde zij het nummer Weightless.

Grote mate van ontspanning met Weightless

Dokter David Lewis-Hodgson, die bij de tests betrokken was, concludeerde dat tijdens het nummer “Weightless” van Marconi Union de grootste mate van ontspanning werd gemeten. “Het angstniveau ging met maar liefst 65 procent naar beneden”.

Lyz Cooper van de Britisch Academy of Sound Therapy zegt hierover; “Het heeft een ritme dat start aan 60 beats per minuut en langzaam vertraagt tot 50 beats per minuut en terwijl je luistert, daalt je hartslag langzaam tot het gelijk loopt met die beat”. En daardoor verlaagt je bloeddruk. Het nummer heeft geen melodie waardoor je hersenen zich helemaal uitschakelen. Hersenen zijn normaal bezig om te proberen te voorspellen wat er gaat komen.

Hieronder eerst de video met de losse track “Weightless” en daaronder de tien uur durende versie. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download