WEERSTAND, WAT IS JE EIGEN INVLOED?

Als ik tegen je zou zeggen; “kies een fijn gevoel”, dan zou je niet kiezen voor weerstand. Weerstand betekent dat je het niet eens bent met hoe iets nu voelt of gaat. Weerstand hebben we allemaal wel eens, niemand heeft altijd een goed gevoel en is altijd gelukkig.

“Let’s just be, who we really are”

In de spirituele wereld is de hoogste staat waarin je kunt verkeren, de staat van “zijn”. Dus zonder weerstand, gewoon “zijn”. Maar wat betekent het eigenlijk, om in die staat van “zijn” te zijn? Betekent dit dat je geen acties meer kunt ondernemen? Dat je bent “overgeleverd aan de Goden”? Of is een actie ondernemen nu juist wel iets wat hoort bij gewoon “zijn”?

Gewoon “zijn”

Gewoon “zijn” betekent dat je volledig gewaar bent van je gedachten, keuzes, acties en reacties. Je staat jezelf toe, om volledig in lijn te zijn met wie je werkelijk bent. In lijn zijn met je wensen en die naleven, is hetzelfde als verbonden zijn met je ware ik. We noemen dat “in alignement” zijn.  

“Emotions are temporary states of mind. Don’t let them permanently destroy you”

Hoe weet je of je “in alignement” bent? Dat is simpel, als je in deze frequentie bent kun je geen negatieve gedachten hebben. Je kunt dus ook geen dingen doen, waar je niet volledig achterstaat. Aan je emoties kun je pijlen of je in alignement bent. Als je een negatieve emotie voelt, ben je in een staat van weerstand bent. En als je positieve emoties hebt, ben je in een staat van je ware zelf. 

Misschien denk je bij in een staat van “zijn” moeten zijn dat je je volledig moet overgeven. Dat je stuurloos bent en moet leven als een of andere monnik, overgeleverd aan het Universum. Dat je alleen nog maar stil mag staan en zijn. Dat je alles gewoon laat gebeuren, precies zoals het komt.

“If you are feeling helpless, help someone”

Dit beeld is alleen niet waar het over gaat. De staat van “zijn” gaat om inspirerende actie en toegewijde focus.

Machteloos

Je zou dus kunnen zeggen dat de staat van overgave, hetzelfde is als de staat van geen weerstand hebben. Dit is alleen niet helemaal waar. Herken je de uitspraak: “wat moet gebeuren gebeurt toch”. Dit zeg je als je geen verantwoording wil nemen en jezelf wil troosten. “Het moest gebeuren, het moest zo zijn”. Dit helpt je om wat weerstand los te kunnen laten.

Als je op deze manier je leven leeft, voel jij je vaak machteloos. Het leven overkomt je en je denkt geen invloed te hebben, wat erg veel stress kan opleveren. Auteur: Madeleine van Mourik.

weerstand

Alles is een spiegel

Jij bent energie en jouw wereld wordt gecreëerd aan de hand van jouw gedachten, gevoelens en overtuigingen. Het maakt niet uit of ze negatief of positief zijn, alles wat jij uitstraalt zal zich zien in jouw wereld en jouw realiteit worden.

“Life is like a mirror, we get the best results when we smile”

Denk maar aan een baaldag, dat alles misging. Je begint ‘s morgens met het stoten van je teen, het missen van de bus, tot ‘s avonds een lekke band als je naar huis wil van je werk, alles loopt fout.

Het is weerstand

Je denkt misschien dat je geen invloed hebt, maar niets is minder waar. je bent geen stuurloos wezen, jij vertelt (onbewust) exact waar je heen wil. Misschien is het niet fijn om te beseffen, maar alle goede en slechte dingen trek je zelf naar je toe. 

“Live life to the fullest”

Je kunt als je weerstand voelt wel denken dat het toeval is, dat je gewoon pech hebt. Dat het gebeurt, dus het zal wel zo moeten zijn. En in een uitzichtloze situatie is deze gedachte dan nog het enige wat een gevoel van opluchting geeft.

Als je er goed over nadenkt, is dat ook het enige moment wanneer jij je wil overgeven aan het Universum. Het moment dat je negatieve emoties voelt, waar je niet uit komt. Nu kun je dus inzien dat deze gedachten en emoties niet komen uit je ware zelf, maar uit weerstand.

Wie leeft jouw leven?

Stel jezelf de volgende vragen;

  • Laat ik mijn leven leven, of neem ik de touwtjes zelf in de hand?
  • Maak ik mijn wensen en verlangens duidelijk?
  • Onderneem ik acties in de richtingen van al die wensen?
  • Ben ik de juiste match voor wat ik naar mij toe wil trekken?

De eerste stap is dus kijken, naar waar je weerstand zit. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

VERSLAAFD

WAT MAAKT DAT JE VERSLAAFD RAAKT?

Veel mensen kampen met een verslaving, dat kan van alles ...
Emotionele chaos

WAAROM ERVAAR JE STEEDS WEER EMOTIONELE CHAOS?

Als je wordt geboren kom je terecht in een gezin ...
Ongezond systeem

WAAROM IS ONS SYSTEEM ZO ONGEZOND?

Jaren geleden beleefde ik een donkere nacht van de ziel. ...

HET COLLECTIEVE TRAUMA VAN EMOTIONELE VERWAARLOZING

We leven in een samenleving van mensen die niet weten ...
Te veel uitleggen

WAAROM GA JE TE VEEL UITLEGGEN?

Heb jij ook als kind geleerd dat liefde voorwaardelijk was, ...
Schaamte

SCHAAMTE PROJECTEREN WE OP DE ANDER

De meeste mensen kennen het gevoel van schaamte. Als een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download