Toegepaste kinesiologie, ontwikkeld door dr. George Goodheart in de jaren 1960, is een holistische benadering van gezondheidsbeoordeling en behandeling die spiertesten gebruikt als diagnostisch instrument. Deze methode gaat ervan uit dat er een nauwe relatie bestaat tussen spieren, organen en de algehele gezondheid van een individu. Hoewel sommige wetenschappers en medische professionals kritiek hebben geuit op toegepaste kinesiologie, hebben veel beoefenaars en patiënten positieve ervaringen gemeld.
Verandering is een signaal
De spiertesten in toegepaste kinesiologie vormen de kern van de diagnostische aanpak. Tijdens deze tests evalueert de therapeut de kracht van specifieke spieren terwijl de patiënt weerstand biedt. Veranderingen in spierspanning worden geïnterpreteerd als signalen van mogelijke disfuncties elders in het lichaam. Deze benadering erkent de complexe interacties tussen fysieke, chemische en emotionele factoren die de gezondheid beïnvloeden.
Een opvallend kenmerk is de holistische benadering. Het gelooft in het belang van het in evenwicht brengen van het lichaam op fysiek, emotioneel en chemisch niveau. Nadat de spiertesten zijn uitgevoerd, kan de therapeut verschillende corrigerende technieken voorstellen, waaronder massage, acupressuur, voedingssupplementen, bewegingsoefeningen en chiropractische aanpassingen.
Toegepaste kinesiologie is individueel gericht
Veel aanhangers melden positieve resultaten, zoals verbeterde mobiliteit, verminderde pijn en algemeen beter welzijn. De benadering is individueel gericht, waarbij elk behandelplan wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de persoon op basis van de bevindingen uit de spiertesten. Auteur: Madeleine van Mourik.
Leuk artikel? Deel het!
Schrijf je in voor onze
NIEUWSBRIEF!
Gerelateerde artikelen
Groei, Helen
|THE CURE FOR THE PAIN IS THE PAIN
Groei, Loslaten
|DE KRACHT VAN EMDR
Groei, Helen
|WAT IS TOEGEPASTE KINESIOLOGIE?
Groei, Verbinding
|DE KENMERKEN VAN SPIRITUEEL ONTWAKEN
Groei, Loslaten
|ONTHECHTEN EN BEWUSTWORDING
Groei, Helen
|WELKE INVLOED HEEFT DE NERVUS VAGUS OP JE SPIJSVERTERING?
Schrijf je in voor onze
NIEUWSBRIEF!