WAT IS SKY GAZING?

Alberto Villoldo was de jongste klinische professor aan de San Francisco State University. Hij leidde het Biological Self-Regulation Laboratory en onderzocht hoe energetische geneeskunde de chemie van de hersenen kon veranderen. In dit artikel deelt hij de oefening ‘Sky gazing’ met je.

Antropologische verhalen wezen erop dat er mensen over de hele wereld waren die beweerden zulke dingen te weten, inclusief de weinige overgebleven ‘sjamanen’ in de moderne wereld van vandaag. Alberto vertrok naar de Amazone om alles van hen te leren. Sjamanen hebben een bredere kennis en zitten niet vast in een realiteit.

Sky gazing

Een mooie sjamanistische meditatie is ‘Sky gazing’. Wat je gaat doen is alle dagelijkse bezigheden loslaten. Je gaat naar de innerlijke, stille wereld waar je kunt helen. Je gaat terug naar je lichaam waar je je hartslag voelt, je ademhaling en al jouw systemen.

Ga comfortabel zitten en leg je handen op je knieën. Je kijkt recht voor je uit (het liefst doe je dit buiten). Ontspan je kaken en haal diep en rustig adem. Ontspan je hele lichaam en kom helemaal in het nu.

De wolken trekken voorbij

Houdt de focus bij je ademhaling en observeer welke gevoelens en gedachten aan je voorbij trekken. Je blijft aanwezig bij alles wat opkomt in je bewustzijn. Kijk ernaar alsof je naar de wolken kijkt, ze trekken aan je voorbij. Als je inademt, zie je jezelf als waarnemer van alles en als je uitademt merk je op hoe snel je in de gedachten meegaat.

Observeren en aanschouwen

Als je even bezig bent realiseer je dan dat jij je gevoelens en gedachten niet bent, maar dat je de waarnemer bent, de toeschouwer. Merk op waar je gedachten naar afdwalen en breng de focus dan weer terug naar je ademhaling.

Observeer je geest, de natuur, je lichaam en de wolken die voorbijdrijven. Wolken komen en gaan, gedachten komen en gaan, sensaties komen en gaan. Hoe meer je dit oefent, hoe meer alle zorgen zullen verdwijnen, terwijl je met aandacht en bewustzijn bezig bent. Je aanschouwt elk object, elk gevoel en elke gedachte met een lach op je gezicht. Om dit te bereiken moet je elke dag oefenen. Begin elke ochtend met Sky gazing en doe het een kwartier. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

erbij horen

IK WIL ERBIJ HOREN

Ik wil erbij horen. Dat verlangen koesteren we allemaal. Het ...
DE BASIC EXERCISE

DE BASIC EXERCISE

In de wereld van welzijn en therapieën duikt af en ...
stilte

DE STILTE VINDEN

De stilte vinden kan een verlangen zijn, maar in ons ...
als het zwaar wordt

IK BEN BIJ JE, ALS HET ZWAAR WORDT

Eens, in een klein dorp aan de rand van de ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download