WAT IS EEN SOUND BATH?

Bij een sound bath worden klanken gebruikt om krachtige helende en herstellende processen in gang te zetten. De klanken zijn zeer voedend voor je lichaam en geest.

Een sound bath is dus een klankschalen meditatie die zorgt voor een intense zintuigelijke ervaring. Elke cel in jouw lichaam zendt een vibratie uit, die je kunt versterken om zo jezelf te helen. Je kunt een sound bath liggend of zitten ervaren, zolang jij je maar comfortabel voelt. Zorg dat je eerst even de tijd neemt om rustig te worden en even helemaal in het nu te komen.

Geef jezelf over aan de klanken

Richt de aandacht op je adem en ervaar dan wat de klanken en tonen met je lichaam en geest doen. Als je jezelf helemaal overgeeft aan de klanken en je aandacht hebt bij het luisteren, dan zullen je hersengolven vertragen. Je zult meer en meer ontspannen worden en misschien zelf een beetje gaan dromen.

Door de tonen en klanken kom je even helemaal los van alles om je heen. Je ervaart geen prikkels meer van buitenaf. Het doel van deze ervaring is om een diepe rust en ontspanning te voelen en op ontdekking te gaan.

Sara Auster

In het sound bath van Sara Auster zit geen melodie of ritme en dat maakt dat het makkelijker is om naar te luisteren zonder oordeel. Je komt los van alles en de drang naar uitleggen, verklaren en analyseren wordt minder. Je vertrekt even helemaal naar binnen, diep in jezelf.

Een sound bath is geen meditatie zoals we die kennen, maar het geeft wel dezelfde voordelen en ontspanning als een traditionele meditatie. Als je geluid hoort gebeurt dat in het nu. Dus als je aandachtig luistert helpt geluid je om bewustzijn te creëren en in het moment te zijn. Ook zul je merken dat je een betere nachtrust krijgt en een algehele verbetering ervaart van je lichaam. Luister naar het mooie nummer “Awake” van Sara Auster en laat je meevoeren op de helende klanken. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...
Sexual energy exchange

SEXUAL ENERGY EXCHANGE

Alles is energie, en energie is overal. Als empaat absorberen ...
5 apen experiment

WAT IS HET 5 APEN EXPERIMENT?

Heb je wel eens gehoord van het verhaal van het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download