WAT IS CRANIO SACRAAL THERAPIE?

In een wereld waarin we vaak afhankelijk zijn van externe oplossingen voor onze gezondheid, reist de kracht van cranio sacraal therapie als een schitterend alternatief op. Een therapievorm die niet uitgaat van symptoombestrijding, maar juist vertrouwt op het intrinsieke vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen.

Cranio sacraal therapie, gebaseerd op het idee dat het craniosacrale systeem een pulserend ritme heeft, richt zich op het vrijmaken van blokkades en het stimuleren van de natuurlijke stroom van energie. Dit ritme, dat nauw verbonden is met de hersenen en het ruggenmerg, weerspiegelt het vermogen van het lichaam om spanningen en disbalans zelf te reguleren.

Zelfherstellend vermogen

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is een fenomeen dat we vaak over het hoofd zien in onze jacht naar directe oplossingen. Cranio sacraal therapie daagt ons uit om terug te keren naar de basis, naar het geloof dat het lichaam, als het in harmonie is, in staat is om zelf genezing te bewerkstelligen.

De behandeling, uitgevoerd met zachte aanrakingen en subtiele manipulaties, opent de deur naar gebieden die vastzitten in spanning en stress. Door deze gebieden vrij te maken, wordt de natuurlijke stroom van het craniosacrale ritme hersteld. Het lichaam krijgt de kans om zichzelf te ontdoen van blokkades die de optimale werking belemmeren.

Cranio sacraal therapie als aanpak

In plaats van te focussen op het onderdrukken van symptomen, erkent cranio sacraal therapie het belang van het aanpakken van de oorzaak. Het spoort het lichaam aan om zijn eigen balans te herstellen, wat leidt tot een diepgaande heling op zowel fysiek als emotioneel niveau.

De kracht van deze therapievorm ligt in de eenvoudige, maar doeltreffende benadering. Het brengt ons terug naar de essentie van zelfherstel, naar het vertrouwen in het ingenieuze ontwerp van ons lichaam. Het is een uitnodiging om de controle los te laten en het lichaam zijn natuurlijke gang te laten gaan.

Genees je lichaam

Cranio sacraal therapie is niet alleen een behandeling; het is een eerbetoon aan het vermogen van het lichaam om te genezen als het de juiste omstandigheden krijgt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...
LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download