WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een holistische benadering van genezing. Het richt zich op het herstellen van de balans in het cranio sacrale systeem, dat de hersenen en het ruggenmerg omhult. Deze vorm van therapie kan grote voordelen bieden voor mensen die te maken hebben gehad met trauma.

Trauma kan zich manifesteren op verschillende niveaus, zowel fysiek als emotioneel. Cranio sacraal therapie ondersreunt het lichaam door het vrijgeven van opgehoopte spanningen en stressreacties, die na een traumatische ervaring kunnen achterblijven. Hierdoor kun je fysieke en emotionele verlichting ervaren.

Nadruk op het parasympathische zenuwstelsel

Een van de krachtigste aspecten van cranio sacraal therapie is de nadruk op het parasympathische zenuwstelsel, ook wel bekend als het ‘rust en herstel’-systeem. Door zachte aanraking en subtiele manipulaties stimuleert de therapeut dit deel van het zenuwstelsel, wat kan helpen bij het verminderen van de constante staat van alertheid die vaak gepaard gaat met trauma.

cranio sacraal therapie

Daarnaast kunnen er ook vastgehouden emoties en spanningen vrijkomen, die in het lichaam zijn opgeslagen. Het werkt op een diep niveau in de gebieden waar je fysieke en emotionele pijn zich hebben vastgezet na traumatische gebeurtenissen. Het zachte, niet-invasieve karakter van de therapie maakt het toegankelijk voor mensen die gevoelig zijn voor aanraking, of die eerdere traumatische ervaringen hebben gehad.

Het helende proces van cranio sacraal therapie

Het helende proces is heel persoonlijk en kan dus verschillen. Sommige mensen ervaren onmiddellijke verlichting, terwijl anderen een geleidelijke verandering opmerken na verloop van tijd.

In het kort biedt cranio sacraal therapie een zachtaardige, holistische route naar trauma-herstel. Door het aanspreken van zowel fysieke als emotionele aspecten, kan het een waardevolle aanvulling zijn op het genezingspad van degenen die te maken hebben gehad met trauma. Het opent de deur naar ontspanning, zelfbewustzijn en een dieper begrip van het lichaam-geest-verband. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...
LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download