VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De voordelen ervan worden door velen ervaren en kun je lezen in het boek ‘Voorbij mindfulness‘. Schrijver dr. Joey Weber is de zoon van de Tibetaanse Thangka schilder Andy Weber.

Zijn jeugd bracht hij door in een kloostergemeenschap voor Tibetaans-boeddhistische studies. Inmiddels is hij docent gezondheidszorg en maatschappelijk werk aan de universiteit van Bolton. Ook doet hij al zes jaar onderzoek naar gelijkmoedigheid. Hij wil de geestelijke gezondheid verbeteren door belemmeringen te begrijpen en te overwinnen.

Bewust je aandacht richten

Steeds meer mensen ontdekken welk effect het heeft om bewust je aandacht op het nu te richten. Gelijkmoedigheid is de kunst van het niet-oordelen en compassie voor jezelf en anderen hebben. Als je dit ‘bezit’ is het transformerende effect van mindfulness nog sterker. In het boek vind je geleide meditaties en praktische tips, waar je direct mee aan de slag kunt. Het maakt niet uit of je al een beoefenaar bent, ook als je nog onbekend bent met mindfulness, krijg je inzichten om je mindset te verbeteren.

Midfulness voorbij

Voorbij mindfulness

Ook een mooi punt in dit boek is dat er gesproken wordt over hoe we als maatschappij minder zouden kunnen oordelen. Hoe kunnen we meer compassie voor elkaar ontwikkelen en meer eenheid ervaren. Het is belangrijk dat we elkaars verschillen gaan accepteren en de kwaliteiten ervan gaan inzien en erkennen. We schieten niets op met de verdeeldheid die er nu heerst.

Ik ken maar weinig boeken die zo ingaan op gelijkmoedigheid. Het wordt beschreven vanuit passie en zet je aan tot meer. Als je al aan mindfulness doet, zul je na het lezen van dit boek beter begrijpen welke richting je op kunt. Het is fascinerend geschreven en geeft veel inzichten. Auteur: Madeleine van Mourik.

Het boek “Voorbij mindfulness’ is te koop onder andere bij Bol.com voor 17,95.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download