VOLG JIJ JOUW PAD, OF WORD JE GELEEFD?

Leef jij het leven wat je echt zou willen, volg jij jouw pad? Heb jij de baan of het bedrijf van je dromen? Als dat niet het geval is, stel jezelf dan eens de volgende vragen:

  • Waar zal mijn baan me op de lange termijn brengen?
  • Waar brengt het me tussen nu en het einde van je leven?
  • Als ik terugkijk op mijn carrière en leven, wat vind ik daar dan van?
  • Leef ik het leven dat ik wil leiden, of lijkt mijn leven een leven dat niet echt geleefd wordt?

Als je de juiste beslissingen voor jezelf hebt genomen, zou je geen spijt moeten hebben, je zult het gevoel hebben dat je een leven vol passie en doel hebt geleefd.

Ontdek jouw pad

Een leuke oefening die je kunt doen om dit meer te onderzoeken is de volgende; schrijf alle verschillende dingen op die je kunt bedenken, wat je levensdoel zou kunnen zijn. Schrijf echt elk antwoord op dat in je opkomt, hoe vreemd ook. Herhaal dit zo vaak als je kunt, totdat je het antwoord hebt dat een sterke emotionele reactie oproept. Met andere woorden, het antwoord dat ervoor zorgt dat je wilt huilen, of dat je kippenvel krijgt. Dit kost wel wat tijd, om alle gedachten uit je hoofd te wissen, totdat je het antwoord voelt.

Leef jij volgens jouw doel?

Als je het antwoord hebt gevonden, vraag jezelf dan af of je dit nu al in je leven doet? Als het antwoord nee is, vraag jezelf dan af; “Welke stappen zou ik nu kunnen nemen om volgens dat doel te leven?” Is er een manier waarop ik kan voorzien in het creëren van mijn leven, door de dingen die ik leuk vind en waar ik gepassioneerd over ben te gaan doen? Als je kunt, neem dan het risico om dat te doen. Zo niet, begin dan in je vrije tijd met die dingen. Doe het naast je huidige baan, geef het energie.

“The most successful people follow passion, not paychecks” 

Stap voor stap zul je merken dat er steeds meer dingen automatisch zullen ontstaan. Je hoeft er niets voor te doen, het komt naar je toe. Je hoeft alleen maar te weten wat je wilt en waarom je het wilt en dan dapper genoeg te zijn om de kansen te grijpen, als ze zich voordoen. Voel de passie als je er mee bezig bent. 

jouw pad

Verkeerde keuzes bestaan niet

Je hoeft niet bang te zijn om de verkeerde keuze te maken, als je het risico neemt om iets te proberen wat in contact staat met je ware zelf, dan geeft het je energie. En zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat dit niet zo is, kun je er gewoon weer mee stoppen en iets anders gaan doen.

“Do it with passion, or not at all” 

Wees dapper genoeg om het risico te nemen en je intuïtie te volgen, wat een ander ook zegt. Ze hebben geleerd om op veilig te spelen, om het doordachte en beredeneerde te doen. Maar de vraag die je jezelf moet stellen is: “Waarom?” Er komt een einde aan je leven en nemen mensen niet de risico’s omdat ze kiezen voor veiligheid. Maar iedereen die dit leven leidt, heeft er uiteindelijk spijt van. 

Misschien is het je laatste dag

Zie elke dag alsof het je laatste kan zijn. Als je dit doet, zoek je vooral naar plezier en dan leef je naar je ware zelf. Je leven heeft niet meer beperkingen, dan de beperkingen die je jezelf hebt opgelegd. Het leven kan elk moment veranderen. Je kunt je leven en je pad precies maken zoals jij dat wilt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...
Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download