VERTEL JE OUDERS DAT JE VAN ZE HOUDT

Jarenlang kon ik niet begrijpen, waarom mijn moeder emotioneel niet beschikbaar is. Wat maakt dat ze alles beredeneerd vanuit haar en het nooit gaat over mij? Woest was ik op alles en iedereen omdat mijn vader er niet is en ik geen band met hem krijg opgebouwd. Waarom wil hij mij niet? Jaren vocht mijn kleine ‘ik’ voor de erkenning en liefde, die ik zo hard nodig had. 

Heb jij een band met je ouders?

Hoe is de band met jouw ouders? Beland je nog vaak in kindstukken, omdat ze je niet kunnen zien? Word je getriggerd als ze je weer niet begrijpen en haaks ingaan op wat goed voelt en is, voor jou?

Inmiddels weet ik hoe het echt zit. Ik weet dat de kleine ‘ik’ een deel is van mij, maar niet wie ik werkelijk ben. De kleine ‘ik’ wil alsnog gezien worden, maar dan door mijzelf. Weet dat ook je ouders trauma’s hebben, waar ze nooit over hebben gepraat en waarvan ze niet zijn genezen. Ze wisten alleen wat ze geleerd hadden, vanuit het perspectief dat ze zagen en meekregen. 

dat je van ze houdt

Vertel je ouders dat je van ze houdt

Nu ik verbonden ben met mezelf, weet ik dat mijn ouders ook gewoon mensen zijn. Ik heb ze vergeven voor het trauma en de pijn die ze onbewust hebben veroorzaakt. Ik realiseer me dat ik veel op ze lijk, al heb ik nu wel de middelen om mezelf te genezen van de trauma’s. Dus als je je ouders nog hebt, wees dan dankbaar. Aarzel niet om elke dag te vertellen dat je van ze houdt.

  • Laat alle woede en wrok die je tegen hen hebt los. Als ze er straks niet meer zijn, maakt het allemaal niets meer uit en zul je ze missen.
  • Knuffel ze iets vaker en pak ze eens stevig vast, zelfs als ze je totaal niet begrijpen en misschien wel raar vinden. 
  • Leer hoe je met ze kunt communiceren.
  • Heb geduldig met ze, want het is echt niet makkelijk om alle technologie en veranderingen te begrijpen.
  • Maak veel foto’s want dat zal een mooie herinnering zijn als ze er straks niet meer zijn.
  • Koop dat ene ding dat ze graag willen, maar zichzelf niet gunnen, omdat ze het liever aan jou uitgeven.
  • Maak tijd voor je ouders en wees oprecht in alles wat je zegt en doet, heb ze lief met heel je hart. Vertel je ouders dat je van ze houdt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

verbinding

6 MANIEREN OM MET JEZELF TE VERBINDEN

Maak contact met je lichaam. Begin dagelijkse met een bodyscan. ...
Vader

KUN JIJ JE VADER ECHT ZIEN?

Het was voor mij behoorlijk pijnlijk en traumatisch, dat ik ...
INNERLIJKE RUST

RUST IN JEZELF

Als je geest, lichaam en hart op een lijn zitten ...
Journaling

BEGIN MET JOURNALING

Begin met journaling en schaf een mooi boekje aan waarin ...
Lichaam, geest en hart

BEGIN MET EEN JOURNAL VOOR JE LICHAAM, GEEST EN HART

Een journal bijhouden is een mooie tool voor persoonlijke ontwikkeling ...

STEL GRENZEN MET KERSTMIS

Kerstmis kan behoorlijk wat energie kosten. Misschien zou je het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download