VERSLAAFD AAN LIEFDE – JAN GEURTZ

We zien de manier waarop mensen op ons reageren, als een weerspiegeling van wie we werkelijk zijn. Toen je nog klein was, twijfelde je sowieso nooit aan de reflectie, die je door andere mensen zag. Je twijfelde niet aan de nauwkeurigheid van de spiegel, in plaats daarvan nam je het aan. Jouw binnenwereld is daarmee gelijk geworden aan de buitenwereld.

Je bent je misschien gaan geloven dat je geen verbinding kunt krijgen, als de persoon die je bent. De persoon die je werkelijk bent is namelijk niet goed genoeg. Daarom ben je codependentie strategieën gaan ontwikkelen, om zo toch de verbinding te krijgen waar je naar verlangde.

Zelfafwijzing Jan Geurtz

Een goed boek als je hier meer over wil weten is “Verslaafd aan liefde” van Jan Geurtz. In dit boek toont hij dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie.

Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Verslaafd aan liefde is verkrijgbaar via o.a Bol.com, voor 21,99

VERSLAAFD AAN LIEFDE

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download