VERSLAAFD AAN LIEFDE – JAN GEURTZ

We zien de manier waarop mensen op ons reageren, als een weerspiegeling van wie we werkelijk zijn. Toen je nog klein was, twijfelde je sowieso nooit aan de reflectie, die je door andere mensen zag. Je twijfelde niet aan de nauwkeurigheid van de spiegel, in plaats daarvan nam je het aan. Jouw binnenwereld is daarmee gelijk geworden aan de buitenwereld.

Je bent je misschien gaan geloven dat je geen verbinding kunt krijgen, als de persoon die je bent. De persoon die je werkelijk bent is namelijk niet goed genoeg. Daarom ben je codependentie strategieën gaan ontwikkelen, om zo toch de verbinding te krijgen waar je naar verlangde.

Zelfafwijzing Jan Geurtz

Een goed boek als je hier meer over wil weten is “Verslaafd aan liefde” van Jan Geurtz. In dit boek toont hij dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie.

Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Verslaafd aan liefde is verkrijgbaar via o.a Bol.com, voor 21,99

VERSLAAFD AAN LIEFDE

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download