VERLATEN ZIJN

We kunnen elkaar op vele manieren verlaten. We denken bijvoorbeeld dat iemand alleen fysiek weg kan gaan. Of we denken dat iemand ons alleen kan verlaten door voor altijd of lange tijd weg te gaan. Maar iemand kan ons ook verlaten door ons niet te zien.

Zie je mij?

Ons niet volledig te zien voor wie we zijn. Niet te zien wat onze werkelijke bedoelingen achter bepaald gedrag zijn. Of onze liefde niet volledig zien of kan ontvangen. Iemand kan ons verlaten doordat diegene zich niet helemaal kan geven aan ons en daardoor soms dicht bij kan zijn, maar nooit helemaal of zich na nabijheid weer meer terugtrekt. We kunnen vele keren verlaten worden zonder dat het lijkt of dat iemand ons werkelijk verlaat.

Weer verlaten

Als we verlaten worden zijn we (even) weer alleen. We voelen ons niet gezien en op waarde geschat. We mogen er niet zijn. We zijn niet genoeg. En als we dit zo voelen, dan is het ook de bedoeling dat we dit voelen. Dan zat dit gevoel al in ons en komt dit omhoog door de situatie.

En zo lang we nog midden in het proces van verwerking van deze gevoelens zitten, zullen we de situatie nog niet helder zien en ons aangetrokken blijven voelen tot de situatie met de ander waarin we ons steeds weer in de steek gelaten voelen.

Zie jezelf

Totdat we ineens steeds meer onszelf gaan zien. Totdat we ineens meer in onze kracht komen te staan en hierdoor aanwezig zijn in onszelf en onszelf dus niet meer alleen voelen. Ik ben hier bij mij. Ik ben er voor mij. Ik laat me verlaten, maar ik blijf bij mij. Dan gaan we de situatie ineens steeds meer helder zien. Dan gaan we meer op onszelf vertrouwen. Op ons gevoel. Dan kan iemand bij ons weggaan, maar ik blijf bij mij. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Patronen doorzien

JE GEDRAG EN PATRONEN DOORZIEN

Het maakte me niet uit op dat moment of ik ...
Dissociatie

NIET MEER AANWEZIG DOOR DISSOCIATIE

We maken allemaal wel eens vervelende dingen mee, maar wanneer ...
Ergens in jou

ERGENS IN JOU

Ergens in jou is er een klein meisje met haar ...
Traumareactie

WAT IS EEN TRAUMAREACTIE?

Trauma gaat niet alleen over wat er gebeurde op dat ...
Samen omgaan met triggers?

HOE GA JE SAMEN OM MET TRIGGERS?

Wanneer je nog volledig je kleine ‘ik’ bent, is het ...
manipulatie

DE IMPACT VAN ONBEWUSTE MANIPULATIE

Onze wereld zit vol met frustratie en pijn, hoe komt ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download