VERLATEN ZIJN

We kunnen elkaar op vele manieren verlaten. We denken bijvoorbeeld dat iemand alleen fysiek weg kan gaan. Of we denken dat iemand ons alleen kan verlaten door voor altijd of lange tijd weg te gaan. Maar iemand kan ons ook verlaten door ons niet te zien.

Zie je mij?

Ons niet volledig te zien voor wie we zijn. Niet te zien wat onze werkelijke bedoelingen achter bepaald gedrag zijn. Of onze liefde niet volledig zien of kan ontvangen. Iemand kan ons verlaten doordat diegene zich niet helemaal kan geven aan ons en daardoor soms dicht bij kan zijn, maar nooit helemaal of zich na nabijheid weer meer terugtrekt. We kunnen vele keren verlaten worden zonder dat het lijkt of dat iemand ons werkelijk verlaat.

Weer verlaten

Als we verlaten worden zijn we (even) weer alleen. We voelen ons niet gezien en op waarde geschat. We mogen er niet zijn. We zijn niet genoeg. En als we dit zo voelen, dan is het ook de bedoeling dat we dit voelen. Dan zat dit gevoel al in ons en komt dit omhoog door de situatie.

En zo lang we nog midden in het proces van verwerking van deze gevoelens zitten, zullen we de situatie nog niet helder zien en ons aangetrokken blijven voelen tot de situatie met de ander waarin we ons steeds weer in de steek gelaten voelen.

Zie jezelf

Totdat we ineens steeds meer onszelf gaan zien. Totdat we ineens meer in onze kracht komen te staan en hierdoor aanwezig zijn in onszelf en onszelf dus niet meer alleen voelen. Ik ben hier bij mij. Ik ben er voor mij. Ik laat me verlaten, maar ik blijf bij mij. Dan gaan we de situatie ineens steeds meer helder zien. Dan gaan we meer op onszelf vertrouwen. Op ons gevoel. Dan kan iemand bij ons weggaan, maar ik blijf bij mij. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Hectiek van alle dag

HECTIEK VAN ALLE DAG

In de drukte en hectiek van alledag kan het een ...
Zelfafwijzing

ZELFAFWIJZING, WAAR KOMT HET VANDAAN?

Wanneer we onszelf fysiek willen leren kennen, kijken we vaak ...
Pijnlichaam

PIJNLICHAAM, BEVRIJD JE EGO

Ieder van ons draagt een pijnlichaam met zich mee, wat ...
Neuroceptie

EEN VERSTOORDE NEUROCEPTIE

Als baby kon je je moeder feilloos herkennen. Ze vertegenwoordigde ...
voornemens

WAAROM HOUDEN WE GOEDE VOORNEMENS NIET VOL?

Het fenomeen van voornemens die worden belemmerd door patronen waar ...
Erbij horen

ERBIJ HOREN OF GEÏSOLEERD ZIJN?

Het tegenovergestelde van erbij horen is het gevoel van isolatie ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download