VERBETER JOUW RELATIE

  • Wees eerlijk. Als je je angstig voelt of twijfelt in een relatie, is het belangrijk dat je open communiceert over je angsten. Je moet beide bereid zijn om eerlijk naar elkaar te zijn, over de gevoelens die je hebt. Pas daarna kun je kijken wat eventueel de verdere stappen zijn. Leer om kwetsbaar te zijn en te praten vanuit jezelf. Ga de ander niet verwijten, jij bent verantwoordelijk voor je emoties. De ander kan je vrijwillig steunen in liefde om zo de band te versterken. 
  • Werk aan je eigenwaarde. Als je te weinig zelfliefde hebt, kun je niet bewust keuzes maken die voor jou gezond zijn. Verbeter de relatie met jezelf, dan verbeter je de relatie met de ander.
  • Heb geduld. Relaties zijn niet altijd makkelijk en daarom is het belangrijk om geduldig te zijn, zowel naar jezelf als naar de ander. Beloon jezelf voor wat goed gaat en vier je successen, samen en individueel. Ga niet op elke slak zout leggen en vergroot niet alles uit, doe het stap voor stap.
  • Stap uit de slachtofferrol. Als je jezelf ziet als het arme slachtoffer kom je geen stap verder. Concentreer je op je sterke punten, die je hebben gebracht waar je nu staat. Laat onrealistische verwachtingen los en maak je geen zorgen over fouten uit het verleden. Leer van alle slechte relaties en waar je spijt van zou hebben. Doorbreek het geklaag en zet je slachtoffermentaliteit om in positiviteit.
  • Neem de verantwoordelijkheid en voed jezelf emotioneel op. Als je in een destructieve relatie zit, of steeds tegen dezelfde patronen aanloopt, is de kans groot dat je ouders hebt gehad die emotioneel niet bereikbaar waren. Hierdoor ben je niet bewuster geworden dan zij toen waren en is het tijd om jezelf alsnog emotioneel op te voeden. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en ontsla je partner van alle verborgen claims.
  • Ga in therapie. Als je het gevoel hebt dat jij en je partner deze problemen niet alleen kunnen oplossen, kan counseling een geweldige volgende stap zijn. Zowel individuele als samen kan het je veel opleveren. Als je voor relatietherapie gaat, zoek dan een EFT-therapeut, wat specifiek ingaat op hechtingsproblemen.

Onthoudt heel goed dat liefde onvoorwaardelijk is. Ga niet verder in een destructieve relatie uit angst dat je geen andere keuze hebt, of uit angst om alleen te zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...
Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download