VADERWOND, HET ZEGT NIETS OVER JOU

Als kind ben je egoïstisch, wat in sommige gevallen niet handig is. Je geeft namelijk jezelf de schuld van wat er gebeurt en vooral als het niet duidelijk wordt uitgelegd. Omdat je nog geen idee hebt wie je bent, denk je dat alles je overkomt, omdat je bent wie je bent. Je betrekt het op jezelf, omdat je niet anders kunt.

Het is mijn schuld

Als je vader een hebt gehad die afwezig, onvoorspelbaar, agressief of emotioneel niet beschikbaar was, dan ging jij er dus automatisch vanuit dat het kwam omdat jij iets had gedaan. Jij hebt dit veroorzaakt, dat kan niet anders. Je bent niet in staat om je vader te zien als mens, met zijn eigen problemen.

“A daughter needs a dad to be the standard against which she will judge men” 

Je vader projecteerde zijn trauma’s en pijn op jou dat is wat er gebeurde. Als je vader emotioneel niet beschikbaar was, zijn emoties niet kon reguleren, of bijvoorbeeld een verslaving had, dan heb jij dit op jezelf betrokken en dacht je dat het iets zei over wie jij bent.

Vaderwond, hij houdt niet van mij

Je bent ervan overtuigd geraakt dat er iets mis met je is dat je niet goed genoeg bent, of dat hij niet van je houdt. Doordat jij het je eigen hebt gemaakt, kan het je leven behoorlijk beïnvloeden. Niet alleen jou persoonlijk, maar ook je relaties.

“Any man can be a father, but it takes someone special to be a dad”

Je kunt veel verdriet en woede voelen, als je geen warme, lieve, trotse vader hebt gehad. Ook kun je moeite hebben met vertrouwen en ben je misschien angstig geworden. Wat je goed moet begrijpen, is dat het normaal is om tegelijkertijd van je vader te houden, hem te missen en boos op hem te zijn. Alle emoties zijn waar en ze mogen er ook allemaal zijn.

vaderwond

Je zoekt het in elke man

Zolang je je hier nog niet bewust van bent, blijf je zoeken naar die verbinding in de buitenwereld. In elke man zoek je (onbewust) naar dezelfde energie, die je herkent van je vader.

“Dad, your guiding hand will be on my shoulders forever”

Bewustwording is dus de eerste stap om dit patroon te doorbreken. Zolang je je kind trauma’s niet heelt, blijf je partners aantrekken die je ouder worden. Deze spiegels zijn er om je naar een hoger bewustzijn te tillen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Angst

ANGST, WAT LAAT JE VOOR EEN ANDER?

Waarom hebben we angst voor wat anderen van ons vinden ...
UITSTELGEDRAG

UITSTELGEDRAG, LEUKER KUNNEN WE HET NIET MAKEN

Je kent het vast wel, vervelende taken die je voor ...
slachtofferrol

SLACHTOFFERROL, TYPISCHE KENMERKEN

Ja, ook jij hebt weleens het slachtoffer gespeeld. Denk maar ...
WEERSTAND

WEERSTAND, WAT IS JE EIGEN INVLOED?

Als ik tegen je zou zeggen; 'kies een fijn gevoel', ...
SLACHTOFFERMENTALITEIT

SLACHTOFFERROL, STOP ERMEE!

Waarom zit ik in de slachtofferrol? Hoe ben ik hierin ...
Wat is waar

WAT IS WAAR? IK RAAK IN DE WAR

Heb je weleens gehoord van gaslighting? De ander ontkent dat ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download