VADERWOND, HET ZEGT NIETS OVER JOU

Als kind ben je egoïstisch, wat in sommige gevallen niet handig is. Je geeft namelijk jezelf de schuld van wat er gebeurt en vooral als het niet duidelijk wordt uitgelegd. Omdat je nog geen idee hebt wie je bent, denk je dat alles je overkomt, omdat je bent wie je bent. Je betrekt het op jezelf, omdat je niet anders kunt.

Het is mijn schuld

Als je vader een hebt gehad die afwezig, onvoorspelbaar, agressief of emotioneel niet beschikbaar was, dan ging jij er dus automatisch vanuit dat het kwam omdat jij iets had gedaan. Jij hebt dit veroorzaakt, dat kan niet anders. Je bent niet in staat om je vader te zien als mens, met zijn eigen problemen.

“A daughter needs a dad to be the standard against which she will judge men” 

Je vader projecteerde zijn trauma’s en pijn op jou dat is wat er gebeurde. Als je vader emotioneel niet beschikbaar was, zijn emoties niet kon reguleren, of bijvoorbeeld een verslaving had, dan heb jij dit op jezelf betrokken en dacht je dat het iets zei over wie jij bent.

Vaderwond, hij houdt niet van mij

Je bent ervan overtuigd geraakt dat er iets mis met je is dat je niet goed genoeg bent, of dat hij niet van je houdt. Doordat jij het je eigen hebt gemaakt, kan het je leven behoorlijk beïnvloeden. Niet alleen jou persoonlijk, maar ook je relaties.

“Any man can be a father, but it takes someone special to be a dad”

Je kunt veel verdriet en woede voelen, als je geen warme, lieve, trotse vader hebt gehad. Ook kun je moeite hebben met vertrouwen en ben je misschien angstig geworden. Wat je goed moet begrijpen, is dat het normaal is om tegelijkertijd van je vader te houden, hem te missen en boos op hem te zijn. Alle emoties zijn waar en ze mogen er ook allemaal zijn.

vaderwond

Je zoekt het in elke man

Zolang je je hier nog niet bewust van bent, blijf je zoeken naar die verbinding in de buitenwereld. In elke man zoek je (onbewust) naar dezelfde energie, die je herkent van je vader.

“Dad, your guiding hand will be on my shoulders forever”

Bewustwording is dus de eerste stap om dit patroon te doorbreken. Zolang je je kind trauma’s niet heelt, blijf je partners aantrekken die je ouder worden. Deze spiegels zijn er om je naar een hoger bewustzijn te tillen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ik ervaar een trigger

HELP, IK ERVAAR EEN TRIGGER

Elke ervaring en alles wat je hebt meegemaakt wordt opgeslagen. ...

WAAROM BLIJF JE WROK VOELEN?

Een sterk, maar negatief gevoel is wrok. Wrok is eigenlijk ...
Zelfverraad

ZELFVERRAAD IS LIEFDE

Als kind leer je dat zelfverraad normaal is. Bewust of ...
Kerst alleen doorbrengen

KERST ALLEEN DOORBRENGEN

Kerst alleen doorbrengen vinden veel mensen verschrikkelijk. Maar wat maakt ...
VERSLAAFD

WAT MAAKT DAT JE VERSLAAFD RAAKT?

Veel mensen kampen met een verslaving, dat kan van alles ...
Emotionele chaos

WAAROM ERVAAR JE STEEDS WEER EMOTIONELE CHAOS?

Als je wordt geboren kom je terecht in een gezin ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download