KORTE FILM – VADER CONFRONTEERT ZIJN ZOON MET LIEFDE

Sta jij weleens stil bij het ouder worden van jezelf, en de mensen om je heen? Misschien ervaar je dat je niet meer zo makkelijk beweegt als vroeger, of dat je geheugen je soms in de steek begint te laten. We hopen allemaal zo oud mogelijk te worden in goede gezondheid, genietend van het leven. Maar toch gaan op enig moment de kleine, of grote, mankementen zich aandienen. Vader confronteert zijn zoon in onderstaande video met een rake boodschap.

Op die momenten is het fijn als je hulp krijgt van je familie en vrienden. De mensen die van je houden die een extra oogje in het zeil houden. En waar je terecht kunt met je vragen, over de dingen die niet meer vanzelf lukken. Die extra handen die je helpen sjouwen en die ander met engelen geduld, als je weer hetzelfde vertelt. Maar zijn die mensen er ook? Of zijn we met zijn allen te druk met ons eigen leven?

Hoe vaak bied je hulp aan?

Sta je vaak voor je ouders klaar, of de ouderen in je omgeving? Hoe vaak bied je aan om te helpen bij een zware klus? Of ga je even langs om te vragen of je nog iets kunt doen? Hoe bereidt ben je, om in je eigen leven tijd te maken voor de zorg van die ouder wordende ander?

Voor mij bijna onmogelijk

Elke week ben ik twee dagen bij mijn moeder, en dan valt op wat er allemaal moet gebeuren in en om het huis. Welke dingen te zwaar worden voor haar en welke dingen te ingewikkeld. Een paar weken geleden moest ze bijvoorbeeld een app van de bank installeren op haar iPad, dat bleek zelfs voor mij een bijna onmogelijke klus.

Vader confronteert zijn zoon in onderstaande video met hoe het vroeger ging toen zijn zoon nog klein was. Soms gaan we zo op in ons eigen bestaan, dat we vergeten te zorgen voor degene die jarenlang voor ons klaar stonden, toen wij die hulp nog nodig hadden. Eens waren het je ouders die alles konden en deden, ook mijn moeder draaide haar hand nergens voor om.

Hoe vaak ben je daar?

Het zijn nog steeds je ouders, ze kunnen nu alleen bij sommige dingen jouw hulp en steun best goed kunnen gebruiken. Dus vraag jezelf eens af; ‘Hoeveel tijd besteed ik aan mijn ouders, om ze te helpen en te ondersteunen?’ Hoe vaak ben ik daar, om te zien wat er nog moet gebeuren en actief mijn hulp in te zetten? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download