TV SERIE – BOEDDHA IN DE POLDER

Afgelopen december kon je kijken naar Joris Linssen met “Boeddha in de polder“. Een serie die in deze roerige tijden een stukje inspiratie en troost biedt. Vijf dagen lang zorgt Joris voor genoeg stof om het nieuwe jaar positief en fris te kunnen starten.

BN’ers aan het woord

Elke aflevering praat Joris met een BN’er die een crisis overwon dankzij Oosterse wijsheden. Zoals voetbaltrainer Gertjan Verbeek die na elke wedstrijd met het elftal van Almere City de yogamat opzoekt. Radio DJ Giel Beelen laat zien hoe spiritualiteit zijn leven totaal heeft veranderd. Martine Sandifort deelt haar donkere gedachtes met Joris en legt uit hoe humor haar daar doorheen helpt. Verder vertellen Dinand en Lucy Woesthoff wat echt loslaten is terwijl ze afscheid nemen van huis en haard en naar Ibiza vertrekken en Lucia Rijker brengt Joris de kracht van de natuur bij.

“Boeddha in de polder is een beetje Boeddhisme voor beginners. In de onzekere wereld waar we nu in leven, zijn er steeds meer mensen die het negatieve ombuigen tot iets positiefs. In deze vijfdelige serie laat ik zien hoe mijn gasten dat hebben gedaan. En hopelijk inspireren we onze kijkers hiermee.”

Joris Linssen

In Boeddha in de polder zie je gesprekken met bijzondere Nederlanders, waarbij zingeving en spiritualiteit ze door een persoonlijke crisis heen heeft geholpen. Zoals full-time nomade Tamar Valkenier, die met haar kameel door Nederland trekt en kracht haalt uit een totaal onzeker bestaan. Verder belt Joris random aan bij mensen met een Boeddhabeeld in de tuin of vensterbank en ervaart zelf dat je niet zweverig en stil op een kussen hoeft te zitten om jezelf terug te vinden. Zo doet Joris onder andere mee aan een cacao-ceremonie, dompelt zich onder in een ijsbad en laat hij zelfs een sjamanistische tattoo zetten. Tekst: KRO – NCRV.

Kijk hier naar alle afleveringen

1 Gert-jan Verbeek

2 Martine Sandifort

3 Giel Beelen

4 Kickbokser Lucia Rijker

5 Dinand en Lucy Woesthoff

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Joshua Bell

EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van 's werelds grootste violisten. Zijn ...

ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en ...
Step inside the circle

KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire 'Step inside the circle' kun je ...
Frequentie 936 Hz

HEEL JE HART MET FREQUENTIE 639 HZ

De frequentie 639 Hz is ook wel de frequentie van ...
Be a Mr. Jensen

KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje 'Be a mr. Jensen' zie je ...
Look beyond borders

LOOK BEYOND BORDERS – 4 MINUTEN EXPERIMENT

Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat elkaar 4 ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download