TV PROGRAMMA – SERENADE VAN STEF BOS

In het tweede seizoen van Serenade van Stef Bos, gaat Stef op zoek naar inspirerende en hoopgevende antwoorden op de vraag: “Waar voelen mensen zich nu echt thuis?” Door de crisis op de woningmarkt, de toenemende kansenongelijkheid en het stijgende aantal dak- en thuisloze jongeren een vraag die actueler is dan ooit.

Aflevering 2 Het thuisgevoel van Narda

In aflevering twee zien we Narda. Ze is al jaren op zoek naar een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn. Zo trok ze naar Lesbos toen daar de eerste vluchtelingen aankwamen om een community space te bouwen en verbleef ze in Afrika als bouwbegeleider. Maar waar komt ze zelf thuis? Ze vertelt het in de tweede aflevering van Serenade van Stef.

“Stef begreep me wél, ik voelde me gehoord”

“Ik wil met mijn bus en zelfgebouwde ‘dome-tent’ de wereld intrekken. Met die ruimte wil ik onderweg in gesprek gaan met mensen en een plek creëren waar ze gewoon mogen ‘zijn’. Voordat ik meedeed aan Serenade van Stef waren er maar weinig mensen die begrepen waarom ik dit wilde doen. Stef leek me echter wel te begrijpen. Ik voelde me gehoord en hierdoor ben ik mezelf serieuzer gaan nemen. Ik heb voor dit programma ook moeten verwoorden waar mijn plan om draait: ik moest tot de kern komen. Die kern bleek ‘verbinding’ te zijn.

Als kind heb ik het gevoel gehad dat mensen me niet interessant vonden dat niemand naar me luisterde. Tegen anderen zeg ik altijd: ‘Je verhaal is belangrijk, iedereen doet ertoe!’ Maar diep van binnen voelde ik mezelf nog steeds niet belangrijk genoeg om mijn verhaal te delen. Dit programma heeft geholpen om te beseffen dat ik dat wel ben! Daardoor is mijn boodschap ook completer geworden, want ik doe nu zelf ook mee.

Toen ik ‘s avonds na de serenade thuiskwam dacht ik wel even: “Wat nu? Waar ben ik nu thuis? Ik heb er nog geen duidelijk antwoord op gevonden, maar ik denk dat het te maken heeft met meer thuiskomen in mezelf. Dan maakt het niet echt uit waar ik ben.”

Kijk hier de aflevering Thuisgevoel van Narda.

Wil je ook de andere afleveringen kijken? Gebruik dan deze LINK. Tekst: KRO – NCRV.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download