TRAIN JE GEEST EN KRIJG ALLES WAT JE WIL

Je steekt vast veel tijd in je relatie en vriendschappen, je doet er alles aan om die goed te onderhouden. Maar hoe zit het eigenlijk met de belangrijkste relatie in je leven, de relatie met jezelf? Wat is de relatie die je hebt met je eigen geest? Deze relatie bepaalde namelijk de staat van je leven.

“You either control your mind or it controls you”

Train je geest, een paar regels.

  • Hij doet altijd wat hij denkt dat je het liefst doet. Hij kiest dus altijd voor plezier in plaats van pijn.
  • Hij reageert op alle plaatjes en woorden die je in je hoofd hebt, het maakt niet uit of ze echt of verzonnen zijn.
  • Hij wil alles zo laten als het is en kan slecht tegen verandering. Je geest zal altijd kiezen voor wat vertrouwd is.

Koppel plezier aan iets

Als je zegt; “ik zie er echt zo tegenop om morgen te gaan werken” of “ik wil echt niet naar die verjaardag zaterdag”, dan is de kans groot dat je ziek op bed belandt. Je bent negatief gefocust en koppelt pijn aan iets. Nu zal je geest er alles aan doen, om je hier vandaan te houden. Alleen wat je niet weet is de manier waarop, je zit niet te wachten op de griep.

“Positive mind, positive vibe, positive life”

Je kunt je geest dus beter trainen in de richting van het positieve. Dan zeg je: “Die klant is vervelend, maar ik ga er het beste van maken” of “Ik ga me inzetten om er een positieve draai aan te geven en je zult zien dat het vlekkeloos verloopt”.

Ik wil het!

Dus je gaat niet meer zeggen; “Ik heb zo’n hekel aan de sportschool, ik haat het echt”. Nee je zegt; “mijn lichaam vind het heerlijk, ik kies ervoor, ik wil graag sporten”.

“Do more of what makes you happy”

Als je zegt hoe verschrikkelijk je baan is en hoe slecht het allemaal voelt, dan word je misschien ontslagen of er gebeurt iets anders waardoor je geest je weg haalt van deze baan. Begin dus met het trainen van je geest, om positiever te denken, in kleine stapjes.

Ik hou ervan!

Denk maar eens aan al die topsporters. Als die zouden zeggen; “O verschrikkelijk zeg, ik heb er zo geen zin in” als ze weer om vijf uur moeten opstaan, dan zou er niet veel van terecht komen. Nee precies, ze zeggen; “Ik wil dit, ik word de beste sporter die er is”.

“What you resist, persists”

Dus als je succes wil hebben, onderzoek dan wat je tegen jezelf zegt. Onthoudt goed dat je geest altijd zal bewegen in de richting van plezier en weg van pijn. Dat waar je pijn aan koppelt, zal hij je bij vandaan houden. Bedenk dus als je bijvoorbeeld wil afvallen dat dit niet gaat lukken als je er pijn aan vast koppelt. Als je maar blijft zeggen hoe verschrikkelijk je het vind, dan zal je geest zorgen dat hij je bij het afvallen vandaan houdt.

Visualiseer

Omdat je geest in plaatjes werkt, helpt het om te visualiseren. Dus zie jezelf slank, in die fijne relatie of werkend in die nieuwe baan. Zorg dat de woorden erop gericht zijn dat je iets wil, koppel er plezier aan. Als je dat doet, zul je gaan ervaren dat je geest doet wat je wilt. Je gaat zorgen dat het onbekende bekent wordt. Omdat je geest niet houdt van verandering, maak je het onbekende een gewoonte. Dus zorg dat je naar de sportschool blijft gaan om het oude te veranderen in het nieuwe.

“Visualize this thing you want. See it, feel it, believe in it. Make your mental blueprint and begin”

Begin klein

En tot slot, begin met kleine stappen. Laat dat klontje suiker in je thee of koffie weg en ervaar hoe iets nieuws vertrouwd wordt. Zo train je je geest naar wat je wil, in plaats van tegenstand te ervaren. Dus geef niet op in het begin en stimuleer jezelf. Zeg tegen jezelf; “Ik kom er stap voor stap”.” Ik kan alles bereiken wat ik wil”. “Ik hou hiervan en kies ervoor”. Maak het negatieve niet meer vertrouwt en vervang het door het positieve. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...
LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download