TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

“The Salt of the Earth” is een reis door het leven en werk van de gerenommeerde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado. Deze film is geregisseerd door Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado en biedt een inzicht in Salgado’s carrière. Waarin hij de menselijke ervaring en de schoonheid van de natuur vastlegt.

Het verhaal begint met Salgado’s vroege leven in Brazilië en zijn reis naar economie en migratie. Zijn beelden laten het harde leven van arbeiders, vluchtelingen en mensen in extreme omstandigheden zien. En deze documentaire onthult het verhaal achter de lens – de passies, de uitdagingen en de persoonlijke transformatie van de fotograaf.

The Salt of the Earth

Een van de kernthema’s van “The Salt of the Earth” is de kracht van visuele storytelling. Salgado’s foto’s, of het nu gaat om portretten van menselijke kwetsbaarheid of landschappen van ongerepte natuur, spreken boekdelen zonder woorden. Ze leggen niet alleen momenten vast, maar roepen ook diepe emoties op over onze relatie met de planeet.

Het laat het vermogen zien wat kunst heeft om bewustwording te stimuleren en de kracht van beelden om verandering teweeg te brengen.

Genesis

Ook is Salgado’s betrokkenheid bij milieukwesties te zien, zoals in zijn project “Genesis”. Dit project is gewijd aan het vastleggen van ongerepte delen van de aarde. Deze focus op de natuur benadrukt het belang van het koesteren en behouden van onze omgeving.

“The Salt of the Earth” nodigt jou als kijker uit, om verder te kijken dan oppervlakkige beelden en je te verdiepen in de verhalen achter de foto’s. Het laat je de verbondenheid tussen alle mensen zien en de verantwoordelijkheid die we met zijn allen dragen voor de aarde. Hoe ga jij om met Moeder Aarde? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download