TRAILER – RAM DASS GOING HOME

Spiritueel leider Ram Dass heeft een diepgaande transformatie doorgemaakt na een herseninfarct, waarbij hij een ernstige spraakstoornis ontwikkelde. Deze ervaring leidde tot een intense innerlijke reis, waarin hij zijn aandacht naar binnen keerde en diepe inzichten verwierf. In de documentaire “Ram Dass: Going Home” deelt hij zijn wijsheid en levenslessen. Deze lessen worden verweven met zijn reflecties op leven, liefde, bewustzijn en de dood.

“We’re all just walking each other home” ― Ram Dass

Nu 82 jaar oud, omarmt Ram Dass de dood op een manier die voor velen ongebruikelijk is. Hij beschouwt de dood niet als een angstaanjagende vijand, integendeel. De dood ziet hij als een natuurlijk onderdeel van het leven. Het is een overgang naar een nieuwe dimensie van zijn. Zijn perspectief biedt een verfrissende kijk op de eindigheid van ons bestaan. Het inspireert je om de angst voor de dood te overwinnen.

We’re all just walking each other home

Zijn woorden resoneren met waarheid en compassie. In deze eenvoudige zin schuilt een begrip van onze gedeelde menselijke reis, waarbij we elkaar begeleiden en ondersteunen op weg naar huis, naar het onbekende.

“Ram Dass: Going Home” nodigt je uit om je te laten inspireren door de wijsheid van een man die zijn leven heeft gewijd aan spirituele groei en zelfrealisatie. Zijn inzichten bieden troost aan degenen die worstelen met de angst voor de dood. Ze herinneren je eraan dat er schoonheid schuilt in de eindigheid van ons bestaan.

Spirituele evolutie

De documentaire gaat over thema’s als vergankelijkheid, loslaten en spirituele evolutie. Door de ogen van Ram Dass’ eigen ervaringen worden universele waarheden blootgelegd, die je uitnodigen om dieper na te denken over de betekenis van je leven en de grenzen van je menselijk begrip.

Kortom, “Ram Dass: Going Home” is niet alleen een portret van een wijze ziel, maar ook een bron van troost en inzicht voor iedereen die geconfronteerd wordt met de onvermijdelijkheid van de dood. De dood is niet het einde, maar een overgang naar een nieuwe fase van zijn, een terugkeer naar huis.

Kijk deze documentaire op Netflix.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download