TRAILER – BARAKA

Deze documentaire Baraka is aan de ene kant een ​​reisverslag en aan de andere kant is het een meditatie op de aarde. Ron Fricke reisde met zijn 70 mm-camera de hele wereld over om natuurlijke en menselijke bezienswaardigheden te fotograferen.

Hoe vluchtig is het leven

De film die nog voor Baraka uit kwam in 1983, is ‘Koyannisquatsi’. In die film gebruikte Reggio time-lapse-fotografie om wolken vast te leggen die door de woestijn razen, en massa’s mensen die als een malle door de grotten van grote steden renden.

Time-lapse-fotografie kan worden afgedaan als een gimmick, maar het is meer dan dat. Je zou het kunnen zien als een visuele samenvatting over hoe vluchtig het leven is. Door deze techniek krijgt de aarde en zijn bewoners een zekere mate van kwetsbaarheid.

Baraka en religie

In de film heeft Ron Fricke religie gefilmd, in de vorm van mensen die bidden en aanbidden. Hij heeft gefilmd van van de paus in St. Paul’s tot de rabbijnen bij de Klaagmuur. En van de monniken in oude tempels tot een buitengewone stam van zangers die heen en weer bewegen voor hun gebed, zwaaiend met hun armen als bomen. Ze worden geleid door een man die heel blij is met deze extase.

De boodschap die wordt overgebracht met Baraka, is hoe wij mensen de planeet moet liefhebben en respecteren. Dit doen we allemaal braaf, zolang we er zelf geen last van ondervinden.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download