TRAILER – BARAKA

Deze documentaire Baraka is aan de ene kant een ​​reisverslag en aan de andere kant is het een meditatie op de aarde. Ron Fricke reisde met zijn 70 mm-camera de hele wereld over om natuurlijke en menselijke bezienswaardigheden te fotograferen.

Hoe vluchtig is het leven

De film die nog voor Baraka uit kwam in 1983, is ‘Koyannisquatsi’. In die film gebruikte Reggio time-lapse-fotografie om wolken vast te leggen die door de woestijn razen, en massa’s mensen die als een malle door de grotten van grote steden renden.

Time-lapse-fotografie kan worden afgedaan als een gimmick, maar het is meer dan dat. Je zou het kunnen zien als een visuele samenvatting over hoe vluchtig het leven is. Door deze techniek krijgt de aarde en zijn bewoners een zekere mate van kwetsbaarheid.

Baraka en religie

In de film heeft Ron Fricke religie gefilmd, in de vorm van mensen die bidden en aanbidden. Hij heeft gefilmd van van de paus in St. Paul’s tot de rabbijnen bij de Klaagmuur. En van de monniken in oude tempels tot een buitengewone stam van zangers die heen en weer bewegen voor hun gebed, zwaaiend met hun armen als bomen. Ze worden geleid door een man die heel blij is met deze extase.

De boodschap die wordt overgebracht met Baraka, is hoe wij mensen de planeet moet liefhebben en respecteren. Dit doen we allemaal braaf, zolang we er zelf geen last van ondervinden.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...
Father and daughter

KORTE FILM – FATHER AND DAUGHTER

In de ontroerende, korte film 'Father and daughter' neemt een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download