‘TODAY IS A GIFT’ – KUNG FU PANDA

Mijn hele leven ben ik al dol op alle Disneyfilms en de boodschappen die erin gedeeld worden. Toen de film Kung Fu Panda in 2008 uitkwam, was ik weer blij verrast. Er zitten zoveel wijze lessen in, deze film schud je echt weer even wakker.

‘One often meets his destiny on the road he takes to avoid it.’

Grand Master Oogway

Po is groot, een beetje onhandig en heel enthousiast. Hij is een grote fan van een bijzondere vechtsport, het geheimzinnige kungfu. Hij droomt er zelfs van tijdens zijn werk in de bamiwinkel van zijn ouders. Dan gebeurt er iets totaal onverwachts; Po wordt door een onbegrijpelijk toeval verkozen tot leerling bij de kungfuleraar meester Shifu.

Tai Lung is onderweg

Opeens werkt Po zich in het zweet naast zijn idolen Kraanvogel, Tijger, Mantis, Aap en Adder. Meester Shifu, de belangrijkste trainer in de wereld van het kungfu, geeft de onelegante Po gelukkig wat extra aandacht. Dan komen de leden van het kungfugezelschap er achter dat de verraderlijke sneeuwluipaard Tai Lung naar hen op weg is. Dat voorspelt niet veel goeds.

Po als redder

De enige die het gezelschap kan redden van die gevaarlijke Tai Lung is de vriendelijke reuzenpanda Po. Kan Po zijn droom nu verwezenlijken? Po gaat er met hart en ziel tegenaan, en met zijn volle gewicht.

There is a saying: Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.

Grand Master Oogway

In dit artikel wil ik een scène met je delen uit Kung Fu Panda. Po komt erachter dat de andere meesters in het Jade Palace niet al te blij zijn met het feit dat Meester Oogway hem had gekozen als de Drakenkrijger. Po verlaat het Palace en zoekt troost onder de heilige perzikboom. Zo probeert hij aan zijn teleurstelling te ontsnappen.

Blijf in het nu

Meester Oogway arriveert al snel en helpt Po om zijn wanhoop te overwinnen, met een geweldig advies. Vandaag is een gift, dat is waarom het present heet. Deze les heeft natuurlijk alles te maken met in het hier-en-nu leven. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen. Als je gewoon in het nu blijft, is er niets aan de hand en kun je genieten van wat nu is. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Joshua Bell

EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van 's werelds grootste violisten. Zijn ...

ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en ...
Step inside the circle

KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire 'Step inside the circle' kun je ...
Frequentie 936 Hz

HEEL JE HART MET FREQUENTIE 639 HZ

De frequentie 639 Hz is ook wel de frequentie van ...
Be a Mr. Jensen

KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje 'Be a mr. Jensen' zie je ...
Look beyond borders

LOOK BEYOND BORDERS – 4 MINUTEN EXPERIMENT

Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat elkaar 4 ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download