TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze in het boeddhisme veel gebruik van klank. Tibetaanse lama healers maakte tot zo’n 200 jaar geleden veel gebruik van de klankschaal om mensen te genezen en sneller naar de verlichting te leiden. Dat noemen we de Tibetan healing sound. Deze kennis is wat vergeten geraakt en wordt nu weer naar buiten gebracht worden.

“In sound we are born, in sound we are healed” – Mehtab Benton

Naast het zingen van mantra’s en gebeden, gebruiken ze in het Tibetaans boeddhisme ook veel rituelen. Daarin gebruiken ze met name de klanken van klankschalen, tingsha’s, trommels en shanka’s.

Bön traditie

Een van ‘s werelds oudste spirituele tradities is de Bön traditie van Tibet. Een handje vol leraren heeft er voor gezorgd dat dit wijsheidspad bewaard is gebleven. Volgens de Tibetaanse Bön Traditie wordt iedereen zuiver geboren. Door je conditioneringen raak je aangetast in je geest en ontstaan er de zogenoemde “onvolmaaktheden of bezoedelingen” van de geest.

De bezoedelingen:

Abhijjha-visama-lobha – Hebzucht
Byapada – Slechte wil
Kodha – Woede
Upanaha – Vijandigheid of boosaardigheid
Makkha – Minachting
Palasa – Dominantie
Issa – Afgunst
Macchariya – Jaloezie of egoïsme
Maya – Hypocrisie of bedrog
Satheyya – Fraude
Thambha – Koppigheid
Sarambha – Rivaliteit
Mana – Verwaandheid
Atimana Arrogantie
Mada Ijdelheid of trots
Pamada – Nalatigheid of gebrek aan aandacht.

Plant een zaadje

Met de Traditionele Tibetan Healing sound worden er handvaten uitgereikt, om deze bezoedelingen te herkennen, om te zetten of te verwijderen. Je plant een zaadje met een healing en daarna, als je het goed verzorgt, groeit het uit tot een sterke boom.

“Physical sound can lead you to the inner vibration of Prana. Prana is the cause of all sound, and sound is the expression of Prana” – Swami Satchidananda

De klankschalen zijn gesmeed met een speciale samenstelling van zeven metalen. Deze metalen staan in verbinding met en profiteren van de zeven planeten van ons zonnestelsel. Monniken die mensen met ziektes of andere problemen behandelde, hechtte grote waarde aan astrale invloeden. Het geluid van de Tibetaanse klankschalen helpen de relatie tussen jouw lichaam en geest weer in balans te brengen.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download