THEME FROM HARRY’S GAME – CLANNAD

Clannad is een Ierse muziekgroep die in 1970 werd opgericht in Gweedore, County Donegal, Ierland. De band is wereldwijd bekend geworden door hun unieke mix van traditionele Keltische muziek, new age en popmuziek. Clannad is door de jaren heen een van de meest invloedrijke en gerespecteerde bands in de Keltische muziekindustrie geworden.

De naam “Clannad” is afgeleid van het Ierse woord “clann as Dobhar,” wat zich vertaalt naar “familie uit Dore.” De band bestond oorspronkelijk uit de broers Ciarán Brennan, Pól Brennan en hun nichtje Máire Brennan. Later sloten nog twee familieleden, Pádraig Duggan en Noel Duggan, zich aan bij de groep. Deze sterke familieband was een van de kenmerken die Clannad uniek maakte.

Ierse band clannad

Muziek heeft de gave om diepe emoties op te roepen. Een goed voorbeeld van zo’n emotioneel aangrijpend nummer is ‘Theme from Harry’s Game’, van de Ierse band Clannad. Het nummer werd uitgebracht in 1982 op het album ‘Magical Ring’. Door de loop der jaren is het een tijdloze klassieker gebleven en blijft het luisteraars over de hele wereld ontroeren.

Clannad

Een van de meest opvallende kenmerken van dit nummer is het gebruik van de Ierse taal, het Iers-Gaelisch. Hoewel veel mensen de betekenis waarschijnlijk niet begrijpen, heeft de klank en melodie een betoverende, bijna hypnotiserende kwaliteit. Het Iers-Gaelisch voegt wat mysterie toe aan het nummer, waardoor je als luisteraar wordt meegenomen op een emotionele reis. Zelf als je de tekst niet begrijpt.

Theme from Harry’s game

‘Theme from Harry’s Game’ van Clannad behandelt thema’s die iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven heeft ervaren. Denk aan liefde, verlangen en relaties. De teksten, hoewel poëtisch en soms raadselachtig, roepen een gevoel van emoties op. Het nummer lijkt te gaan over de complexiteit van relaties, en over de verlangens die we koesteren.

Dit nummer heeft de magische kracht om je te raken en je te laten reflecteren op alles wat je ervaart. De uitnodiging aan jou is dan ook om eens te voelen en te ervaren wat dit nummer in jou raakt. Ga op verkenning en ontdek welke diepe gevoelens er in jouw schuilen.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download