THEME FROM HARRY’S GAME – CLANNAD

Clannad is een Ierse muziekgroep die in 1970 werd opgericht in Gweedore, County Donegal, Ierland. De band is wereldwijd bekend geworden door hun unieke mix van traditionele Keltische muziek, new age en popmuziek. Clannad is door de jaren heen een van de meest invloedrijke en gerespecteerde bands in de Keltische muziekindustrie geworden.

De naam “Clannad” is afgeleid van het Ierse woord “clann as Dobhar,” wat zich vertaalt naar “familie uit Dore.” De band bestond oorspronkelijk uit de broers Ciarán Brennan, Pól Brennan en hun nichtje Máire Brennan. Later sloten nog twee familieleden, Pádraig Duggan en Noel Duggan, zich aan bij de groep. Deze sterke familieband was een van de kenmerken die Clannad uniek maakte.

Ierse band clannad

Muziek heeft de gave om diepe emoties op te roepen. Een goed voorbeeld van zo’n emotioneel aangrijpend nummer is ‘Theme from Harry’s Game’, van de Ierse band Clannad. Het nummer werd uitgebracht in 1982 op het album ‘Magical Ring’. Door de loop der jaren is het een tijdloze klassieker gebleven en blijft het luisteraars over de hele wereld ontroeren.

Clannad

Een van de meest opvallende kenmerken van dit nummer is het gebruik van de Ierse taal, het Iers-Gaelisch. Hoewel veel mensen de betekenis waarschijnlijk niet begrijpen, heeft de klank en melodie een betoverende, bijna hypnotiserende kwaliteit. Het Iers-Gaelisch voegt wat mysterie toe aan het nummer, waardoor je als luisteraar wordt meegenomen op een emotionele reis. Zelf als je de tekst niet begrijpt.

Theme from Harry’s game

‘Theme from Harry’s Game’ van Clannad behandelt thema’s die iedereen op een bepaald punt in zijn of haar leven heeft ervaren. Denk aan liefde, verlangen en relaties. De teksten, hoewel poëtisch en soms raadselachtig, roepen een gevoel van emoties op. Het nummer lijkt te gaan over de complexiteit van relaties, en over de verlangens die we koesteren.

Dit nummer heeft de magische kracht om je te raken en je te laten reflecteren op alles wat je ervaart. De uitnodiging aan jou is dan ook om eens te voelen en te ervaren wat dit nummer in jou raakt. Ga op verkenning en ontdek welke diepe gevoelens er in jouw schuilen.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download