THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en eerbied de oude wijsheden in zijn boek ‘The Spell of the Sensuous’.

We hebben een ander, wijzer en misschien mystieker concept van dieren nodig‘, schrijft Henry Beston in 1928. ‘In een wereld die ouder en completer is dan de onze, bewegen ze zich voltooid en compleet, begaafd met uitbreidingen van de zintuigen die we hebben verloren of nooit hebben bereikt, levend door stemmen die we nooit zullen horen.’

Praten met de planeet

De geoloog Hans Cloos, een tijdgenoot van Beston, vulde het sentiment prachtig aan door na te denken over onze gesprekken met de planeet: ‘We vertalen de taal van de aarde in de onze, en verrijken het toch al heldere en kleurrijke oppervlak van het heden met de kennis van het onuitputtelijke overvloed van het verleden.’

The Spell of the Sensuous

David schrijft in zijn boek over het leren vertalen van de taal van de natuur. Je ontdekt wat bomen voelen en hoe ze communiceren, of leer over hoe andere dieren bewustzijn en de wereld ervaren. Het is pure magie waar we toegang tot krijgen, in een wereld die gebaseerd is op wetenschap.

“Magie… in zijn misschien wel meest oorspronkelijke betekenis, is de ervaring van het bestaan ​​in een wereld die bestaat uit meerdere intelligenties, de intuïtie die elke vorm waarneemt – van de zwaluw die overvliegt tot de vlieg op een grassprietje, en inderdaad het grassprietje gras zelf – is een ervarende vorm, een entiteit met zijn eigen voorkeuren en sensaties, zij het sensaties die heel anders zijn dan de onze.”

David Abram

Het boek ‘The spell of the sensuous’ is onder andere te koop bij Amazon voor 16,51.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

paperman

KORTE FILM – PAPERMAN

In de wereld van korte animatiefilms staat Paperman uit 2012 ...
La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download