THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en eerbied de oude wijsheden in zijn boek ‘The Spell of the Sensuous’.

We hebben een ander, wijzer en misschien mystieker concept van dieren nodig‘, schrijft Henry Beston in 1928. ‘In een wereld die ouder en completer is dan de onze, bewegen ze zich voltooid en compleet, begaafd met uitbreidingen van de zintuigen die we hebben verloren of nooit hebben bereikt, levend door stemmen die we nooit zullen horen.’

Praten met de planeet

De geoloog Hans Cloos, een tijdgenoot van Beston, vulde het sentiment prachtig aan door na te denken over onze gesprekken met de planeet: ‘We vertalen de taal van de aarde in de onze, en verrijken het toch al heldere en kleurrijke oppervlak van het heden met de kennis van het onuitputtelijke overvloed van het verleden.’

The Spell of the Sensuous

David schrijft in zijn boek over het leren vertalen van de taal van de natuur. Je ontdekt wat bomen voelen en hoe ze communiceren, of leer over hoe andere dieren bewustzijn en de wereld ervaren. Het is pure magie waar we toegang tot krijgen, in een wereld die gebaseerd is op wetenschap.

“Magie… in zijn misschien wel meest oorspronkelijke betekenis, is de ervaring van het bestaan ​​in een wereld die bestaat uit meerdere intelligenties, de intuïtie die elke vorm waarneemt – van de zwaluw die overvliegt tot de vlieg op een grassprietje, en inderdaad het grassprietje gras zelf – is een ervarende vorm, een entiteit met zijn eigen voorkeuren en sensaties, zij het sensaties die heel anders zijn dan de onze.”

David Abram

Het boek ‘The spell of the sensuous’ is onder andere te koop bij Amazon voor 16,51.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download