THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en eerbied de oude wijsheden in zijn boek ‘The Spell of the Sensuous’.

We hebben een ander, wijzer en misschien mystieker concept van dieren nodig‘, schrijft Henry Beston in 1928. ‘In een wereld die ouder en completer is dan de onze, bewegen ze zich voltooid en compleet, begaafd met uitbreidingen van de zintuigen die we hebben verloren of nooit hebben bereikt, levend door stemmen die we nooit zullen horen.’

Praten met de planeet

De geoloog Hans Cloos, een tijdgenoot van Beston, vulde het sentiment prachtig aan door na te denken over onze gesprekken met de planeet: ‘We vertalen de taal van de aarde in de onze, en verrijken het toch al heldere en kleurrijke oppervlak van het heden met de kennis van het onuitputtelijke overvloed van het verleden.’

The Spell of the Sensuous

David schrijft in zijn boek over het leren vertalen van de taal van de natuur. Je ontdekt wat bomen voelen en hoe ze communiceren, of leer over hoe andere dieren bewustzijn en de wereld ervaren. Het is pure magie waar we toegang tot krijgen, in een wereld die gebaseerd is op wetenschap.

“Magie… in zijn misschien wel meest oorspronkelijke betekenis, is de ervaring van het bestaan ​​in een wereld die bestaat uit meerdere intelligenties, de intuïtie die elke vorm waarneemt – van de zwaluw die overvliegt tot de vlieg op een grassprietje, en inderdaad het grassprietje gras zelf – is een ervarende vorm, een entiteit met zijn eigen voorkeuren en sensaties, zij het sensaties die heel anders zijn dan de onze.”

David Abram

Het boek ‘The spell of the sensuous’ is onder andere te koop bij Amazon voor 16,51.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download