THE ENDING OF FEAR – KRISHNAMURTI

In 1895 werd Jiddu Krishnamurti geboren in Zuid-India. Hij werd samen met zijn broer geadopteerd door Dr. Annie Besant, de toenmalige voorzitter van de Theosophical Society. Zij verkondigden dat Krishnamurti een wereldleraar zou worden, de theosofen hadden zijn komst al voorspeld. In onderstaande video spreekt hij over ‘The ending of fear’.

De orde van de ster

De jonge Krishnamurti werd aan het hoofd gezet van de wereldwijde organisatie ‘De Orde van de Ster’. Echter in 1929 deed hij afstand van zijn rol en ontbond hij de Orde. Al het geld en de eigendommen die geschonken waren gaf hij terug.

“Een van de hoofdoorzaken van angst is dat we onszelf niet willen zien zoals we zijn.

Krishnamurti

Vanaf dat moment tot aan zijn dood in 1986, reisde hij de wereld rond om met mensen te praten over de noodzaak van een radicale verandering in de mensheid. Krishnamurti wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste denkers en religieuze leraren aller tijden.

The ending of fear

Hij sprak over dingen in ons dagelijks leven, waaronder de individuele zoektocht naar veiligheid en geluk. Ook ging hij in dialoog over de behoefte van de mens om zich te bevrijden van innerlijke lasten zoals angst, woede, pijn en verdriet. Hij legde de werking van de menselijke geest uit en zag mediatie en spiritualiteit als een noodzaak om dagelijks te beoefenen.

“Het leven heeft geen doel. Een doel is een beperking.”

Krishnamurti

Hij behoorde tot geen enkele religieuze organisatie, sekte of land, en hij onderschreef ook geen enkele politieke of ideologische school. Integendeel, hij beweerde dat dit juist de factoren zijn die mensen verdelen en conflicten en oorlog veroorzaken.

We zijn allemaal gelijk

Hij herinnerde iedereen eraan dat we allemaal mensen zijn, geen hindoes, moslims of christenen. We zijn een, allemaal gelijk. Zijn leringen overstijgen de gemaakte geloofssystemen en geven een nieuwe betekenis en richting aan de zoektocht van de mens naar de waarheid. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download