THE ENDING OF FEAR – KRISHNAMURTI

In 1895 werd Jiddu Krishnamurti geboren in Zuid-India. Hij werd samen met zijn broer geadopteerd door Dr. Annie Besant, de toenmalige voorzitter van de Theosophical Society. Zij verkondigden dat Krishnamurti een wereldleraar zou worden, de theosofen hadden zijn komst al voorspeld. In onderstaande video spreekt hij over ‘The ending of fear’.

De orde van de ster

De jonge Krishnamurti werd aan het hoofd gezet van de wereldwijde organisatie ‘De Orde van de Ster’. Echter in 1929 deed hij afstand van zijn rol en ontbond hij de Orde. Al het geld en de eigendommen die geschonken waren gaf hij terug.

“Een van de hoofdoorzaken van angst is dat we onszelf niet willen zien zoals we zijn.

Krishnamurti

Vanaf dat moment tot aan zijn dood in 1986, reisde hij de wereld rond om met mensen te praten over de noodzaak van een radicale verandering in de mensheid. Krishnamurti wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste denkers en religieuze leraren aller tijden.

The ending of fear

Hij sprak over dingen in ons dagelijks leven, waaronder de individuele zoektocht naar veiligheid en geluk. Ook ging hij in dialoog over de behoefte van de mens om zich te bevrijden van innerlijke lasten zoals angst, woede, pijn en verdriet. Hij legde de werking van de menselijke geest uit en zag mediatie en spiritualiteit als een noodzaak om dagelijks te beoefenen.

“Het leven heeft geen doel. Een doel is een beperking.”

Krishnamurti

Hij behoorde tot geen enkele religieuze organisatie, sekte of land, en hij onderschreef ook geen enkele politieke of ideologische school. Integendeel, hij beweerde dat dit juist de factoren zijn die mensen verdelen en conflicten en oorlog veroorzaken.

We zijn allemaal gelijk

Hij herinnerde iedereen eraan dat we allemaal mensen zijn, geen hindoes, moslims of christenen. We zijn een, allemaal gelijk. Zijn leringen overstijgen de gemaakte geloofssystemen en geven een nieuwe betekenis en richting aan de zoektocht van de mens naar de waarheid. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download