TEDTALK – DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID, BRENE BROWN

Brené Brown deed twaalf jaar onderzoek en stelt dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen. Haar onderzoek omschrijft ze als “Niets meer dan een verzameling data met een ziel”.

Ze bestudeerd ons vermogen om je in te leven, erbij te horen en lief te hebben. Risico’s nemen als succes niet gegarandeerd is, is behoorlijk lastig. Toch moedigt Brené je aan, om perfectionisme te laten varen en je kwetsbaarheid te omarmen.

De kracht van kwetsbaarheid

Ze schrijft de ene na de andere bestseller, maar wat maakt deze Texaanse hoogleraar zo populair? “De moed van imperfectie” (2010) en “De kracht van kwetsbaarheid” (2012) worden nog steeds zeer goed verkocht. De boodschap die haar boeken gemeen hebben is dat je niet zo streng voor jezelf moet zijn.

In haar nieuwste boek “Durf te leiden”, borduurt ze verder op het succes van jezelf kwetsbaar durven opstellen, maar dan als leidinggevende in een organisatie. In dit artikel delen we haar eerste Ted Talk over de kracht van kwetsbaarheid. Deze video is al meer dan 38 miljoen keer bekeken, waarvan nul keer door haarzelf. “Ik let toch alleen maar op wat er fout ging, waar mijn vetrollen uitpuilen, wat ik ben vergeten te vertellen of waar ik de verkeerde woorden koos. Naar mezelf kijken helpt me niet om mijn zelfvertrouwen te vergroten”, verklaart ze zichzelf tijdens een volgende Ted Talk over schaamte. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download