TEDTALK – DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID, BRENE BROWN

Brené Brown deed twaalf jaar onderzoek en stelt dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen. Haar onderzoek omschrijft ze als “Niets meer dan een verzameling data met een ziel”.

Ze bestudeerd ons vermogen om je in te leven, erbij te horen en lief te hebben. Risico’s nemen als succes niet gegarandeerd is, is behoorlijk lastig. Toch moedigt Brené je aan, om perfectionisme te laten varen en je kwetsbaarheid te omarmen.

De kracht van kwetsbaarheid

Ze schrijft de ene na de andere bestseller, maar wat maakt deze Texaanse hoogleraar zo populair? “De moed van imperfectie” (2010) en “De kracht van kwetsbaarheid” (2012) worden nog steeds zeer goed verkocht. De boodschap die haar boeken gemeen hebben is dat je niet zo streng voor jezelf moet zijn.

In haar nieuwste boek “Durf te leiden”, borduurt ze verder op het succes van jezelf kwetsbaar durven opstellen, maar dan als leidinggevende in een organisatie. In dit artikel delen we haar eerste Ted Talk over de kracht van kwetsbaarheid. Deze video is al meer dan 38 miljoen keer bekeken, waarvan nul keer door haarzelf. “Ik let toch alleen maar op wat er fout ging, waar mijn vetrollen uitpuilen, wat ik ben vergeten te vertellen of waar ik de verkeerde woorden koos. Naar mezelf kijken helpt me niet om mijn zelfvertrouwen te vergroten”, verklaart ze zichzelf tijdens een volgende Ted Talk over schaamte. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download