SHAKING, SCHUDT DE STRESS VAN JE AF


Shaking is een manier om stress en spanning los te laten. Als je ergens geblokkeerd bent in je lichaam, kun je dat met shaking doorbreken. Misschien moet je eerst een drempel over omdat je het een beetje gek vindt, maar als je eenmaal hebt gevoeld wat het voor je lichaam doet, ben je al snel overtuigt.

Wanneer helpt shaking?

  • Spanning en stress die je ervaart.
  • Als je graag wil ontspannen.
  • Bij lichamelijke (pijn)klachten.
  • Als je vastzit in angst, woede of verdriet.
  • Voor een beter contact wil je lichaam.
  • Bij veel piekeren of slecht slapen.
  • Wanneer je moeite hebt met voelen.
  • Om jezelf beter te leren kennen.
  • De wijsheid van je lichaam gebruiken voor persoonlijke groei.

Denk maar eens even aan dieren. Als dieren een stressvolle of traumatische ervaring hebben, schudden ze direct met hun lichaam. Maar wij mensen bevriezen, stoppen het weg of dragen het met ons mee. Als je jezelf aanleert om regelmatig even te shaken, dan kun je de opgebouwde spanning uit je lijf los schudden. Je laat de levensenergie weer stormen en reinigt jezelf van binnen uit. Met shaking kun je alle negatieve emoties loslaten en je doorbloeding krijgt een boost. En nog een groot voordeel is dat het je zenuwstelsel kalmeert.

De volgende oefening kun je zelf makkelijk doen;

Zet een fijne ritmische muziek op waar je je lekker bij voelt. Ga daarna stevig staan in een ruimte waar je niet gestoord kunt worden en sluit je ogen. Focus je een paar minuten op de dingen waar je dankbaar voor bent. Zo laat je de positieve energie en emoties toe in je lichaam.

Begin vervolgens langzaam je lichaam te bewegen op de muziek, zonder na te denken over hoe je beweegt. Het belangrijkst is dat al je spieren wakker gaan worden.

Focus op je lichaam

Als je dat even hebt gedaan en lekker in het ritme zit, versnel dan je ademhaling tot je een beetje buiten adem raakt. Je mag je ogen open houden, maar je kunt ze ook gesloten houden. Je focus hou je op je lichaam. Observeer wat je in je lichaam voelt. Misschien ervaar je tintelingen of krijg je het warm of koud. Ga door met bewegen tot je voelt dat het genoeg is.

Nadat je tot stilstand bent gekomen let je nog vijf minuten op je ademhaling. Ervaar wat deze sessie met je lichaam en geest heeft gedaan. Als je het lastig vind om zelf te beginnen met zo’n oefening kijk dan hieronder de video om het begeleid te doen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Gevoelens mogen er zijn

EMOTIES EN GEVOELENS MOGEN ER ZIJN

Als je mijn artikelen leest, zal zijn opgevallen dat ‘alles ...
Waarachtig zijn

WAARACHTIG ZIJN

Wat betekent waarachtig zijn? Kies voor dankbaarheid en nederigheidNiet om ...
Boeddha

DE MAN DIE OP BOEDDHA SPUUGT

Boeddha zat onder een boom te praten tot zijn leerlingen. ...

‘ONTWAKEN’, WAT IS HET EIGENLIJK?

Wat is dat nu eigenlijk, spiritueel ontwaken? Wanneer je spiritueel ...
verbinding

6 MANIEREN OM MET JEZELF TE VERBINDEN

Maak contact met je lichaam. Begin dagelijkse met een bodyscan. ...
Vader

KUN JIJ JE VADER ECHT ZIEN?

Het was voor mij behoorlijk pijnlijk en traumatisch, dat ik ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download