SERIE – HUMAN

Deze indrukwekkende, emotionele documentaire Human bestaat uit drie delen en de volledige opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland. Fotograaf Yann Arthus-Bertrands odysseeis gaat op zoek naar antwoorden op verschillende vragen. Wat maakt ons menselijk? Is het dat we liefhebben, dat we vechten? Dat we lachen? Huilen? Onze nieuwsgierigheid? De zoektocht naar ontdekking?

Yann Arthus-Bertrands is een bekroonde fotograaf en auteur van meer dan veertig boeken. Hij schreef onder andere de internationale bestseller “The Earth from The Air”. Ook is hij voorzitter van de GoodPlanet Foundation, een organisatie die duurzame ontwikkeling bevordert.

Human

Met deze vragen in het achterhoofd, verzamelde filmmaker en kunstenaar Yann Arthus-Bertrand drie jaar lang levensechte verhalen van 2000 vrouwen en mannen in 60 landen. Met een groep van vertalers, journalisten en cameramensen werden onderwerpen vastgelegd die ons allemaal aangaan. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen als armoede, oorlog en de toekomst van onze planeet. Deze beelden hebben ze afgewisseld met mooie momenten van liefde en geluk. Zo ontstond deze prachtige serie Human.

Elke geïnterviewde persoon kreeg dezelfde reeks van veertig vragen en werd gepresenteerd op een effen zwarte achtergrond zonder details over hun identiteit en locatie. Arthus-Bertrand hoopte dat het verwijderen van persoonlijke identificatiegegevens de aandacht zou vestigen op onze overeenkomsten, en legde uit dat ze; “Zich wilden concentreren op wat we allemaal delen. Als je de naam van een persoon invoert, of het land waar ze vandaan komen, voel dat niet zo sterk”.

Zoveel inzichten

De luchtfotografie, in Human, is werkelijk prachtig. Deze mooie beelden worden afgewisseld met stukjes waarin veel verschillende mensen van verschillende culturen, jong en oud, man en vrouw recht in de camera praten. Door de eenvoudige filmbeelden is het een bijzonder geheel geworden, het komt direct bij je binnen. Alle onderwerpen komen voorbij, waardoor er verschillende inzichten zijn. Maar of dat een universeel inzicht is? Misschien zijn wij mensen daar te verschillend voor, of is dat het juist het overkoepelende inzicht? Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download