SARVESHAM SVASTIR BHAVATU – TINA TURNER

Tina Turner werd geboren in 1939 als Anna Mae Bullock. Haar ouders wilden gaan scheiden, op het moment dat ze ontdekken dat moeder zwanger was, ze was dus een ongewenst kind. Toch blijven ze bij elkaar, al was dat niet op goede voet.

In de autobiografie die Tina schrijft maakt zij kenbaar; “Mijn moeder hield niet van mij, ze had geen derde kind gewild”. Ze groeit op in een moeilijk gezin, waar lijfstraffen niet ongewoon waren. Tina en haar zus brengen hun tienerjaren door bij nichten en daarna bij hun oma.

Wij kennen Tina Turner vooral van haar muziek en weelderige haardos. “Ik vond mezelf nooit knap, daarom die pruik en die make-up“, schreef ze in haar boek. “Hoezeer ik ook hield van het gemak, ik was altijd bang dat ik eens een man zou treffen die er niet van gediend was”.

Afscheid van Amerika

Ze leeft een zeer bewogen leven en in de herfst van 2019 verschijnt Tina Turner samen met haar man voor het laatst in de Verenigde Staten. Ze woont de première bij van de musical Tina op Broadway in New York. Het is het afscheid van haar vaderland, haar laatste jaren wil ze doorbrengen in Zwitserland.

Ook werkt ze mee aan een bioscoopfilm over haar leven, waarvoor ze zich laat interviewen. In de aftiteling draagt ze de film op aan Craig, haar zoon die zelfmoord pleegde. De musical Tina ging 14 juli in première in het Beatrix Theater. En de film Tina kun je onder meer zien via Pathé Thuis, Google Play en iTunes.

Geluk staat je goed

Zij schreef het boek “Geluk staat je goed”, waarin zij vertelt over haar eigen spirituele ontdekkingsreis. Ook lees je hoe zij tot persoonlijke groei, succes en vooral intense geluk kwam. Ze deelt de inzichten die haar leven veranderden en hoe het boeddhisme haar steun en toeverlaat werd. Ook inspireert ze jou als lezen om de tijdloze principes uit het boeddhisme zelf te omarmen.

De mantra voor vrede

“Sarvesham Svastir Bhavatu”, ook wel de mantra voor vrede.

Om Om Om

Sarvesham Svastir Bhavatu

Sarvesham Shantir Bhavatu

Sarvesham Poornam Bhavatu

Sarvesham Mangalam Bhavatu

Om,

Shanti,

Shanti,

Shanti

Deze mantra betekent;

May there be happiness in all.

May there be peace in all.

May there be completeness in all.

May there be success in all.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...
Sexual energy exchange

SEXUAL ENERGY EXCHANGE

Alles is energie, en energie is overal. Als empaat absorberen ...
5 apen experiment

WAT IS HET 5 APEN EXPERIMENT?

Heb je wel eens gehoord van het verhaal van het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download