SAMADHI: MAYA, DE ILLUSIE VAN HET ZELF

“Samadhi deel 1: Maya, de illusie van het Zelf”. Dit is de eerste aflevering van een documentaireserie die de diepe filosofie van Samadhi verkent. De film is geproduceerd door Awaken the World en geregisseerd door Daniel Schmidt.

Kernpunten over de documentaire Samadhi

  • Verkenning. De documentaire verkent Samadhi als een diepe staat van meditatieve eenheid, de hoogste staat van spiritueel bewustzijn volgens de yogafilosofie.
  • Maya – De Illusie. Maya – De Illusie onderzoekt de term “Maya”, die verwijst naar de illusoire aard van de werkelijkheid in het hindoeïsme en boeddhisme. De geest wordt bedrogen door de illusie van de wereld, en Samadhi kan helpen deze illusies te doorbreken.

De essentie van bewustzijn

  • Diepgaande Filosofie. Diepgaande Filosofie belicht concepten als de aard van het zelf, de relatie tussen geest en werkelijkheid, en hoe gedachten de perceptie vormen.
  • Interviews en Inzichten. Interviews en Inzichten delen wijsheid over bewustzijn en de zoektocht naar het zelf, waardoor een holistisch begrip van Samadhi ontstaat.
  • Visuele Pracht. Visuele Pracht maakt de documentaire toegankelijk met indrukwekkende beelden en animaties die abstracte concepten visueel verhelderen.

De documentaire is het eerste deel van een reeks films. Elke aflevering behandelt verschillende aspecten van het spirituele pad, meditatie en de zoektocht naar zelfrealisatie.

Het biedt een diepgaande verkenning van de essentie van bewustzijn, de illusies van de geest en de mogelijke staat van Samadhi als een pad naar bevrijding. Het is een aanrader voor degenen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit, meditatie en de diepere lagen van het menselijk bewustzijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download