RELATIEPATROON DOORBREKEN

Het doorbreken van een relatiepatroon is mogelijk, door een wezenlijke innerlijke transformatie. Een grens stellen. Ik vind, achteraf gezien, deze woordkeuze niet helemaal passend. Omdat ‘grenzen stellen’ meer aangeeft dat we vanuit wilskracht, zonder overeenkomstige innerlijke gesteldheid, iets willen tegenhouden of veranderen. Ik wil hierom liever spreken over hoe we als vanzelf ‘ongevoelig worden voor het onzuivere gedrag van de ander’. Wat zich kan uiten in de vorm van een trekkende, manipulerende energie.

Op deze manier resoneren we door onze eigen spirituele en persoonlijke groei, niet meer op een bepaald stuk met de ander. Waardoor we een bepaald patroon waar we samen deel van uitmaakten en samen in stand hielden, kunnen doorbreken.

Grenzen is niet nodig

We maken geen deel meer uit van een gezamenlijk patroon. We worden ongevoelig voor de onzuivere benadering en trekken ons als vanzelf gemakkelijker terug. Het is niet nodig om bewust en vanuit wilskracht een grens te stellen. Omdat er als vanzelf als het ware een natuurlijke grens zal ontstaan. En bestaan vanuit een wezenlijke verandering bij een van beiden, die ervoor zorgt dat er geen resonantie meer is en dus de een ongevoelig wordt voor de acties van de ander.

Het gaat hier dus om een toename van zelfliefde, bij degene die spiritueel is gegroeid. Wat een mogelijkheid kan zijn voor de ander, tot een toename van zelfliefde. Als de ander zijn of haar stukken aan gaat. De liefde zal dan natuurlijk ook voor elkaar toenemen en het relatiepatroon doorbreken. Minder patroon, meer liefde.

Schaduwkanten

Wanneer de een ongevoelig wordt voor onzuiver gedrag van de ander, zou de ander hier heftig op kunnen reageren. Dit omdat de ander ineens niet meer krijgt wat hij of zij nodig heeft en schaduwstukken niet meer onbewust kunnen worden gehouden. Er wordt niet meer hard gewerkt door de een (wat eerder ook vanuit een eigen schaduwstuk wel werd gedaan), om de ander de hand boven het hoofd te houden. De ander zit ineens opgescheept met zijn of haar nare stukken die de reden zijn van het onzuivere gedrag. Dat je eerder wel antwoord kreeg, maar plots niet meer.

RELATIEPATROON DOORBREKEN

Het kan voelen alsof degene die ongevoelig is geraakt voor het ‘eerder samen in stand gehouden patroon’, er niet meer is voor de ander. Alsof diegene niet meer klaar staat voor de ander. Deze persoon kan zich in eerste instantie alleen en in de steek gelaten voelen. Wellicht zelfs boos of in paniek. Logisch, de stukken die eerder onder de deksel werden gehouden, dreigen nu bloot komen te liggen. Ineens is de ander alleen met ‘de nu ineens zichtbaar geworden schaduwstukken’. Het ego verliest grip.

Bevrijding

Eigenlijk een mooi cadeau. Doordat de een niet meer meedoet aan het onzuivere patroon en zich terugtrekt, komt er ineens ruimte voor de ander, om zijn of haar schaduwstukken aan te gaan. Die ook bijdroegen aan het patroon dat zo samen in stand werd gehouden. Degene die er als eerste ongevoelig voor werd en zich betreft dit thema terugtrok, heeft zijn of haar groei al gehad. Een innerlijke transformatie heeft zich al bestendigd in hem of haar.

Nu mag de ander zijn of haar proces nog door. Au, dat is even moeilijk. Zodra hij of zij hier doorheen is en de schaduw plaats heeft gemaakt voor opheldering en vrijheid. Kunnen ze samen verder in meer liefde en verbinding. Dit is het doorbreken van het oude relatiepatroon. Op deze manier zouden we mooi in liefde en verbinding naar elkaar toe kunnen groeien. Er is dan natuurlijk wel een wil en intentie nodig bij beiden om bewust naar zichzelf te kijken. Auteur: Mirella Suurhoff.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Negeren

DE KRACHT VAN NEGEREN

Iedereen is bekend met negeren. Het kan zich uiten in ...
Vrouwelijke narcisten

MANIPULATIE TECHNIEKEN VROUWELIJKE NARCIST

Vrouwelijke narcisten kunnen manipulatieve technieken gebruiken om anderen te controleren ...
Emotionele chantage

HOE WERKT EMOTIONELE CHANTAGE?

Ook jij kent vast het gevoel van chantage wel. Maar ...
Verlies

DE STILTE VAN VERLIES

Rouw is een van die onontkoombare ervaringen in ons leven. ...
Nervus vagus en psoas

CONNECTIE TUSSEN DE NERVUS VAGUS EN DE PSOAS

De nervus vagus en de psoas zijn beide belangrijke onderdelen ...
crontrole

CONTROLEDRANG EN INNERLIJKE STRIJD

Controledrang, het verlangen om situaties, mensen en omgevingen te beheersen, ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download