RELATIE VERBETEREN, WAT KUN JE DIRECT DOEN?

  • Werk aan je eigenwaarde. Als je te weinig zelfliefde hebt, maak je geen keuzes die voor jou gezond zijn. Zorg dat je van jezelf houdt dat zal ook je relatie ten goede komen.
  • Wees eerlijk. Als je bang bent, of twijfelt, voelt in een relatie, is het belangrijk dat je dit open gaat communiceren. Je moet beide bereid zijn om eerlijk te zijn over de gevoelens. Daarna kun je kijken wat je er samen aan zou kunnen doen. Leer dus om kwetsbaar te zijn en te praten vanuit jezelf. Ga de ander niet verwijten, je bent verantwoordelijk voor je eigen emoties. De ander kun je steunen in liefde en uit vrije wil, om zo de band te versterken. 
  • Geduld. Relaties zijn niet altijd makkelijk en het is belangrijk om geduldig te zijn, terwijl je aan jezelf werkt. Beloon jezelf voor wat goed gaat en vier je successen, samen maar ook alleen.
  • Stap uit de slachtofferrol. Als je jezelf ziet als een slachtoffer, dan kom je geen stap verder. Denk aan “de wet van aantrekkingskracht”, wat je uitstraalt krijg je gespiegeld. Concentreer je op je sterke punten, die hebben je gebracht waar je nu staat. Laat onrealistische verwachtingen los en maak je geen zorgen over fouten uit het verleden. Leer van alle slechte relaties en waar je spijt van zou hebben. Doorbreek het geklaag en zet je slachtoffermentaliteit om in positiviteit.
relatie
  • Neem de verantwoordelijkheid en voed jezelf emotioneel op. Vaak als je in een destructieve relatie zit, of steeds tegen dezelfde patronen aanloopt, kun je concluderen dat je ouders emotioneel niet bereikbaar waren. Hierdoor ben je niet bewuster geworden dan zij toen waren, dus het is nu tijd om jezelf alsnog emotioneel op te voeden. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en ontsla je partner van alle verborgen claims.
  • Ga in therapie. Als je het gevoel hebt dat jullie deze problemen niet samen kunnen oplossen, zoek dan hulp. Je kunt hulp zoeken voor jezelf, maar je kunt ook relatie therapie overwegen. Je kunt hierbij denken aan EFT-therapie, wat specifiek ingaat op hechtingsproblemen.

Onthoudt goed dat liefde onvoorwaardelijk is. Ga niet verder in een schadelijke relatie uit angst dat je geen andere keuze hebt, of uit angst om alleen te zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Charlie Chaplin

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in ...
Relatie met je moeder

DE INVLOED VAN DE RELATIE MET JE MOEDER

De eerste relatie die je hebt met een vrouw, is ...
KRACHT

KRACHT, HEB JIJ HEM WEGGEGEVEN?

We leven in een universum wat gebaseerd is op 'de ...
Soms voelen we ons

SOMS VOELEN WE ONS …

Soms voelen we ons eenzaam, nietomdat we alleen zijn, maar ...
giftige mensen

GIFTIGE MENSEN, HOE HERKEN JE ZE?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term "giftige" ...
Toekomstige relatie

HOE KOMT HET DAT DE RELATIE TUSSEN OUDER EN KIND JE TOEKOMSTIGE RELATIES VORMT?

De liefdes partners die jij in je volwassen leven aantrekt, ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download