RELATIE VERBETEREN, WAT KUN JE DIRECT DOEN?

  • Werk aan je eigenwaarde. Als je te weinig zelfliefde hebt, maak je geen keuzes die voor jou gezond zijn. Zorg dat je van jezelf houdt dat zal ook je relatie ten goede komen.
  • Wees eerlijk. Als je bang bent, of twijfelt, voelt in een relatie, is het belangrijk dat je dit open gaat communiceren. Je moet beide bereid zijn om eerlijk te zijn over de gevoelens. Daarna kun je kijken wat je er samen aan zou kunnen doen. Leer dus om kwetsbaar te zijn en te praten vanuit jezelf. Ga de ander niet verwijten, je bent verantwoordelijk voor je eigen emoties. De ander kun je steunen in liefde en uit vrije wil, om zo de band te versterken. 
  • Geduld. Relaties zijn niet altijd makkelijk en het is belangrijk om geduldig te zijn, terwijl je aan jezelf werkt. Beloon jezelf voor wat goed gaat en vier je successen, samen maar ook alleen.
  • Stap uit de slachtofferrol. Als je jezelf ziet als een slachtoffer, dan kom je geen stap verder. Denk aan “de wet van aantrekkingskracht”, wat je uitstraalt krijg je gespiegeld. Concentreer je op je sterke punten, die hebben je gebracht waar je nu staat. Laat onrealistische verwachtingen los en maak je geen zorgen over fouten uit het verleden. Leer van alle slechte relaties en waar je spijt van zou hebben. Doorbreek het geklaag en zet je slachtoffermentaliteit om in positiviteit.
relatie
  • Neem de verantwoordelijkheid en voed jezelf emotioneel op. Vaak als je in een destructieve relatie zit, of steeds tegen dezelfde patronen aanloopt, kun je concluderen dat je ouders emotioneel niet bereikbaar waren. Hierdoor ben je niet bewuster geworden dan zij toen waren, dus het is nu tijd om jezelf alsnog emotioneel op te voeden. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en ontsla je partner van alle verborgen claims.
  • Ga in therapie. Als je het gevoel hebt dat jullie deze problemen niet samen kunnen oplossen, zoek dan hulp. Je kunt hulp zoeken voor jezelf, maar je kunt ook relatie therapie overwegen. Je kunt hierbij denken aan EFT-therapie, wat specifiek ingaat op hechtingsproblemen.

Onthoudt goed dat liefde onvoorwaardelijk is. Ga niet verder in een schadelijke relatie uit angst dat je geen andere keuze hebt, of uit angst om alleen te zijn. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download