PSOAS; DE SPIER VAN DE ZIEL

De psoas-spier, ook wel bekend als de “spier van de ziel“, is een belangrijk fysiek onderdeel van ons lichaam. Het loopt van de onderste wervelkolom naar het dijbeen en speelt een cruciale rol bij beweging en stabiliteit. Echter, de psoas is niet slechts een spier; het heeft ook invloed op je emotionele welzijn.

Deze spier reageert sterk op stress en emotionele spanning. In tijden van angst of trauma kan de psoas samentrekken, wat fysieke spanning veroorzaakt die diep in het lichaam wordt vastgehouden. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten en emotionele blokkades die ons bewustzijn beïnvloeden.

De spier van de ziel

De psoas wordt vaak gezien als een indicator van ons innerlijke welzijn. Een ontspannen psoas staat symbool voor emotionele balans en openheid, terwijl als hij gespannen is, dat kan wijzen op onderliggende emotionele blokkades. Het is als de lichaamstaal van de ziel, die zonder woorden spreekt.

Het bewustzijn van de psoas opent de deur naar dieper lichaamsbewustzijn. Met gerichte oefeningen, zoals stretching en ademhalingstechnieken, kun je de psoas ontspannen en ruimte creëren voor emotionele ontlading. Dit proces geeft inzicht in de verbinding tussen je fysieke en emotionele welzijn.

Je innerlijke gids

De psoas fungeert als een innerlijke gids, een kompas naar ons diepere zelf. Het bewust waarnemen van deze spier stelt je in staat om diep in jezelf te luisteren. Het is een reis van zelfontdekking waarin je leert vertrouwen op de wijsheid van je lichaam.

Voor degenen die trauma dragen, kan de psoas een rol spelen bij het bevrijden van vastgehouden spanning en emotionele last. Onder andere cranio sacraal therapie richt zich op het ontspannen en helen van de psoas, waardoor de weg vrijkomt voor emotionele bevrijding en diepere bewustwording. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...
rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download