PROJECT – JE BENT MOOI

“Ik heb dit project ‘Je bent mooi’ gemaakt voor een kunstklas op mijn middelbare school in Chicago. Ik wilde de schoonheid vastleggen die ik in mijn leeftijdsgenoten zag, maar het veranderde halverwege in een experiment over onze perceptie van het zelf.

Dit gebeurde toen ik me realiseerde dat mijn klasgenoten verschillende reacties hadden; reacties die me aan het lachen maakten en me verdrietig maakten. Ik hoop dat je ervan geniet. En ik hoop dat je de schoonheid in jezelf en anderen kunt zien.”

Wie wil 10 euro hebben?

In de klas houdt de leraar een briefje van 10 euro in de lucht en vraagt: “wie wil hem hebben?

Natuurlijk steken alle leerlingen hun hand.
Dan kreukt hij het briefje en vraagt: “wil je het nog steeds?

Weer heffen alle leerlingen hun handen.
De leraar gooit het briefje op de grond en begint er op te stampen en vraagt: “wil je hem nu nog steeds?” En weer heffen alle leerlingen hun handen.

Je bent mooi

Dan zegt de leraar: ‘jullie hebben vandaag een belangrijke les geleerd! Het maakt niet uit wat ik met deze 10 euro doe, toch wil je hem hebben. Weet je waarom? Dat komt omdat zijn waarde altijd hetzelfde blijft, wat je er ook mee doet. Hij is en blijft altijd 10 euro waard en zal zijn waarden nooit verliezen!

Verlies nooit je eigenwaarde

Je zult in je leven meerdere malen wanhopig zijn en door sommige mensen weggeduwd, vertrapt of zelfs gehaat worden. En je zult het gevoel hebben dat je niets waard bent, maar wees er wel van bewust dat het niet uitmaakt welke kwellingen je ervaren moet in het leven, hoeveel mensen je ook kwetsen of wegduwen! Hou de eer aan jezelf en hou van alle mensen, alleen zo zal je nooit je waarden verliezen!’

Ook als je geen rijkdom bezit, en niets meer hebt, verlies nooit je eigenwaarde. Je bent mooi precies zoals je bent. Bron onbekend.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...
Het verlichten van pijn

KORTE FILM – HET VERLICHTEN VAN PIJN

Brené Brown benadrukt in deze RSA Short de essentie van ...
TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

TIBETAANSE GENEZENDE FLUIT

De betoverende klanken van de Tibetaanse genezende fluit hebben een ...
Muziek voor huisdieren

MUZIEK VOOR JE HUISDIER

Muziek voor je huisdier is niet alleen een trend, maar ...
Seed

KORTE FILM – THE SEED

“Once the seed of faith takes root, it cannot be ...
Shine

SHINE – FIA

Shine van Fia is een weergave van kracht, veerkracht en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download