PROJECT – JE BENT MOOI

“Ik heb dit project ‘Je bent mooi’ gemaakt voor een kunstklas op mijn middelbare school in Chicago. Ik wilde de schoonheid vastleggen die ik in mijn leeftijdsgenoten zag, maar het veranderde halverwege in een experiment over onze perceptie van het zelf.

Dit gebeurde toen ik me realiseerde dat mijn klasgenoten verschillende reacties hadden; reacties die me aan het lachen maakten en me verdrietig maakten. Ik hoop dat je ervan geniet. En ik hoop dat je de schoonheid in jezelf en anderen kunt zien.”

Wie wil 10 euro hebben?

In de klas houdt de leraar een briefje van 10 euro in de lucht en vraagt: “wie wil hem hebben?

Natuurlijk steken alle leerlingen hun hand.
Dan kreukt hij het briefje en vraagt: “wil je het nog steeds?

Weer heffen alle leerlingen hun handen.
De leraar gooit het briefje op de grond en begint er op te stampen en vraagt: “wil je hem nu nog steeds?” En weer heffen alle leerlingen hun handen.

Je bent mooi

Dan zegt de leraar: ‘jullie hebben vandaag een belangrijke les geleerd! Het maakt niet uit wat ik met deze 10 euro doe, toch wil je hem hebben. Weet je waarom? Dat komt omdat zijn waarde altijd hetzelfde blijft, wat je er ook mee doet. Hij is en blijft altijd 10 euro waard en zal zijn waarden nooit verliezen!

Verlies nooit je eigenwaarde

Je zult in je leven meerdere malen wanhopig zijn en door sommige mensen weggeduwd, vertrapt of zelfs gehaat worden. En je zult het gevoel hebben dat je niets waard bent, maar wees er wel van bewust dat het niet uitmaakt welke kwellingen je ervaren moet in het leven, hoeveel mensen je ook kwetsen of wegduwen! Hou de eer aan jezelf en hou van alle mensen, alleen zo zal je nooit je waarden verliezen!’

Ook als je geen rijkdom bezit, en niets meer hebt, verlies nooit je eigenwaarde. Je bent mooi precies zoals je bent. Bron onbekend.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...
arcade

KORTE FILM – CAINE’S ARCADE

"Caine's Arcade" is een korte documentaire die het hartverwarmende verhaal ...
Hans Zimmer

TIME – HANS ZIMMER

Hans Zimmer, de Duitse componist en dirigent, staat bekend om ...
Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download