POSBANK, PRACHTIGE KLEUREN

Ik heb altijd gedacht dat de Posbank een wandelgebied was op de Veluwe. Toen ik ging onderzoeken wat het nu eigenlijk echt is, ontdekte ik dat de Posbank de halfronde stenen bank is, die in 1918 bovenop het uitzichtpunt aan de rand van Herikhuizerveld is geplaatst.

De bank is vernoemd naar de oud-voorzitter van de ANWB, de heer G.A. Pos. Ter ere van zijn 25-jarig jubileum heeft Willem Leliman hem ontworpen en Gerrit Bennink hem gemaakt. De officiële onthulling van de bank was op 24 mei 1921.

“All truly great thoughts are conceived by walking.” – Friedrich Nietzsche

De Posbank ligt in het Nationaal Park Veluwezoom. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP en je kijkt er uit over het IJsseldal, Arnhem, de Achterhoek, de Liemers en soms zelfs tot in Duitsland. Het hoogste punt op de Veluwe is 110 m en heet “Signaal Imbosch”.

Wandelen bij de Posbank

Je kunt er verschillende wandelingen maken die starten bij het bezoekerscentrum of bij het Paviljoen, heerlijk even uitwaaien bij de Posbank. Sommige wandelingen zijn prima zonder kaart te lopen, zegt men, je volgt dan gewoon de pijlen. Makkelijk vind ik het nog niet echt, ik ben bijna verdwaald. Ik loop door de bloeiende, geurende natuur en onderweg kom ik allerlei moois tegen.

Zo voel ik me even een dartelend hertje als ik de sporen volg die ik zie. Ook sta ik oog in oog met een kudde schapen. Wil je niet verrast worden door een los lopende kudde kom dan op woensdag of zondag, dan vind je ze in de “schaapskooi”.

“I love walking because it clears your mind, enriches the soul, takes away stress and opens up your eyes to a whole new world .” – Claudette Dudley 

Vandaag is niet de aller mooiste dag om te wandelen hier, het mooist is de hei in augustus en september als het allemaal paars in bloei staat. Ook kun je hier mooie fietstochten maken.

Paviljoen de Posbank

Aan het einde van mijn tocht kom ik bij het moderne, doorzichtige paviljoen De Posbank. Dit gebouw is ontworpen door architect Mastenbroek. Er zijn uitsluitend milieuvriendelijke materialen gebruikt en er hangt een rustige, aangename sfeer. Je kunt aan meerdere kanten van het gebouw plaatsnemen. Auteur: Madeleine van Mourik.

posbank
posbank

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

beats

BINAURAL BEATS

Binaural beats werkt verrassend effectief bij slaapproblemen, pijnbestrijding en ADHD, ...
Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download