PODCAST – ON PURPOSE WITH JAY SHETTY

Jay Shetty:

“Ik werd afgewezen door 40 bedrijven, niemand wil je aannemen als op je cv staat: “drie jaar als monnik gediend” onder “Ervaring”. Op 26-jarige leeftijd had ik $ 25.000 aan schulden en woonde ik bij mijn ouders. Ik was richtingloos, depressief en verward over mijn doel. 

Toen ik een baan vond werkte 80-urige weken, maar had het gevoel dat ik mijn potentieel niet waarmaakte. Ik wist dat ik de wereld meer te bieden had en ik wilde dienen. Tien mediabedrijven wezen me af, toen ik ze mijn op mindfulness gebaseerde video-ideeën voorlegde. En drie media-executives vertelden me dat ik te ongeschikt en te oud was om een ​​carrière in de media te hebben.

Ik was net getrouwd, naar een ander land verhuisd en in een tijdsbestek van 12 maanden ondernemer geworden. Ik wilde mijn doel naleven en mijn passie gebruiken om anderen te dienen, maar ik wist niet waar ik moest beginnen. Twee weken voordat mijn podcast werd gelanceerd, vertelden de producers me dat ze niet dachten dat het een “grote” show zou worden.

Toen ik op 21-jarige leeftijd voor het eerst een monnik hoorde spreken, veranderde mijn leven. De volgende drie jaar bracht ik de helft van mijn zomervakanties door met werken voor een grote financiële organisatie met pakken, steakhuizen en bars en de andere helft leefde ik als een monnik in India in gewaden, sliep op de grond en leefde vanuit een locker. Na drie jaar heen en weer, koos ik voor het op zelfgroei en dienstbaarheid gerichte leven als monnik. Ik ging drie jaar bij de monniken wonen. Ik werd om 4 uur ‘s ochtends wakker, mediteerde 4 tot 8 uur, bestudeerde tijdloze wijsheid en diende anderen in nabijgelegen gemeenschappen. Maar ik kon daar niet eeuwig blijven. Ik wist dat er een ander doel was voor mijn leven. Het was tijd om naar huis te gaan. Toen ik wegging, paste ik toe wat ik in de echte wereld leerde.”

Jay Shetty heeft heel veel interessante podcasts opgenomen met invloedrijke mensen over de wereld. Je vind zijn podcasts en meer op de site. Maar ook op Spotify en Apple.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

paperman

KORTE FILM – PAPERMAN

In de wereld van korte animatiefilms staat Paperman uit 2012 ...
La Luna

KORTE FILM – LA LUNA

In de wereld van animatiefilms staat Pixar bekend om het ...
The Salt of the Earth

TRAILER – THE SALT OF THE EARTH

"The Salt of the Earth" is een reis door het ...

KORTE FILM – ALIKE

"Alike" is een korte animatiefilm die de nadruk legt op ...
Loved

KORTE FILM – LOVED

In de hartverwarmende video 'Loved' van BeecherFeature Productions wordt een ...

KORTE FILM – NAPO

In de bekroonde film "NAPO" worden kijkers meegenomen op een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download