PAPA, HOU VAN MIJ

Als meisje had je een vader die geen emotionele band met je kon opbouwen, je hebt geen intimiteit ervaren. Hij had altijd iets belangrijkers te doen, zijn werk of hobby. Of misschien was hij emotioneel niet beschikbaar.

“Fathers are the first friend you make and the last love of your life”

Je vader bracht niet vaak echt tijd met je door, hij wist niet wie je was, of wat je leuk vond. Je moest echt je best doen om zijn aandacht te trekken, zijn liefde kwam niet vanzelf naar je toe. Je moest werken voor de liefde, om het te krijgen en om het vast te houden.

Het kleine meisje van papa

Je wilde graag het kleine meisje van papa zijn, maar helaas is dat niet gelukt. Je vader wist zo weinig van je, dat je ook niet het gevoel had dat hij je beschermde tegen de grote, boze buitenwereld. Je had niet het vertrouwen dat hij je zou redden van pesterijen, of mensen die gemeen tegen je doen.

Als je dan ook nog niet echt een band met je moeder had, als je niet haar onvoorwaardelijke liefde voelde, dan nam de hunkering naar liefde van je vader alleen maar toe.

Fathers play a big role in their daughters’ self-esteem, self-worth and body image. A strong father-daughter bond also plays a heavy role in her ability to express her feelings, her emotions, and her thoughts.

Je wilde niets liever dan ontsnappen aan het gevoel van eenzaamheid en angst, door bij hem weg te kruipen. Omdat je deze aandacht en liefde niet kent, is het een zoektocht gebleven in je verdere leven. Als je voor de liefde van je vader moest vechten, dan is de kans heel groot dat je ook vecht voor de aandacht van een partner.

vader

Waarschijnlijk heb je een afwezige, onbereikbare partner, die je ook niet dat speciale gevoel van geborgenheid geeft. Je bent constant aan het werk en zet je 100% in voor je relatie, er komt alleen niet zoveel terug.

Mijn partner is mijn vader

Het is moeilijk voor je om te erkennen, misschien is het zelfs onbewust, dat je exact hetzelfde gevoel had in de relatie met je vader. Misschien wil je het niet doorzien, omdat je jouw vader zo verheerlijkt hebt, dat je hem niet kunt afvallen. De pijn en hunkering naar liefde van je vader denk je te kunnen helen door een onbereikbare, afstandelijke partner zo ver te krijgen dat hij voor je kiest.

“A daughter needs a dad to be the standard against which she will judge all men” – Gregory E. Lang

Helaas gaat dit nooit lukken en is het de bedoeling dat jij jezelf gaat geven wat je nooit hebt ontvangen. Er is geen partner op deze wereld die het je kan geven, het zal nooit genoeg zijn om je leegte te vullen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Parentificatie

7 VORMEN VAN PARENTIFICATIE

In het boek 'Niemandskinderen' van Carolien Roodvoets worden verschillende vormen ...
projectie

HOE WERKT PROJECTIE?

Soms gedragen we ons op een manier die anderen niet ...
Triggers

TRIGGERS GEBRUIKEN VOOR PERSOONLIJKE GROEI

Ken je dat gevoel dat iemand iets zegt of doet ...
Spiegel

WAT ZAG JIJ IN DE SPIEGEL?

Als je klein bent en in de spiegel kijkt, zie ...
Pleasegedrag

HOE DOORBREEK JE PLEASEGEDRAG?

Het overlevingsmechanisme wat we de reekalf-traumareactie noemen is beter bekend ...
Jezelf afwijzen

WAT GING JE IN JEZELF AFWIJZEN?

Ken jij de uitspraak: "Wat je zegt, ben je zelf" ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download