ONVOORWAARDELIJK LIEFHEBBEN

Het klinkt natuurlijk prachtig; ‘Onvoorwaardelijk liefhebben‘, maar wat houdt het eigenlijk in? Als we het hebben over liefde, dan hebben we het eigenlijk over energie. Het is een gevoel van extase, blijheid en vreugde. Liefde kan ook begrip zijn, empathie of een vriendelijk gebaar.

“Her heart was a secret garden and the walls were very high” – William Goldman

Liefde kent geen oordeel of haat. Liefde is vertrouwen en troost, maar ook vergeven en los kunnen laten. Als je leeft vanuit liefde dan ben je niet bang en ook ken je geen schuld of boosheid. Als je leeft vanuit liefde gebruik je geen manipulatie of controle, alles mag vrij stromen.

Liefde is vrij

Liefde is vrij van overtuigingen, of frustratie. Liefde is meegaand en stroomt. Als je de liefdesenergie ervaart zul je geen gebrek ervaren, of behoeften voelen om dingen te controleren. Liefde kun je voelen in verbinding, zowel met jezelf als met anderen.

Als je leeft vanuit liefdesenergie dan leef je vanuit bewustzijn, in een hoge frequentie. Hoe hoger de frequentie, hoe vrijer alles om je heen zal voelen en hoe makkelijker alles gaat. Het is een reis die steeds dieper en verder gaat. Als je van jezelf en de mensen om je heen houdt, dan ervaar je creativiteit. Je hebt veel meer verbeelding en verlangens.

Wat is onvoorwaardelijk?

Nu we weten wat liefde is, gaan we het hebben over het woord “Onvoorwaardelijk“. Want wat houdt dat in? Onvoorwaardelijk zijn wil zeggen dat je geen voorwaarden hebt, er is geen begin of eind. Het betekent ook dat het onbeperkt is, er is overvloed. Ook zijn er geen verwachtingen of verplichtingen. Onvoorwaardelijke liefde is dus een onbegrensde manier van zijn.

onvoorwaardelijk

Je kunt met je manier van denken een realiteit creëren die jij wilt. Er zijn geen beperkingen aan dromen, gevoelens en gedachten. Waar jij je aandacht en liefde op richt, ontstaat en vergroot. Besef dat je oneindig veel mogelijkheden hebt, als je de vrijheid toestaat om ​​buiten je waargenomen grenzen te gaan.

Luister naar je hart

De bekende uitspraak hoort daarbij; “Als je het kunt dromen, kun je het manifesteren”. Door te luisteren naar je intuïtie en innerlijke wijsheid, kun je handelen zonder twijfel. Je kunt gaan leven in je persoonlijke flow. Weet wel goed dat liefde een proces is en geen doel.

“A loving heart is the beginning of all knowledge” – Thomas Carlyle

Ga aan de slag met de liefde voor jezelf en laat oude overtuigingen los. Laat ideeën over het leven los die je niet langer dienen en niet langer voor jou werken. Je vind je eigen waarheid en accepteert de waarheid van de ander. Liefde is de meest magische kracht die we hebben en het is een grote genezer voor ons allemaal.

Zeg: “Ja”

En bij deze liefde komt dan ook automatisch de vergeving, dat is de sleutel tot het loslaten van alle emotionele bagage. De trauma’s die je met je meedraagt en de gehechtheid die je vast laat houden aan het verleden. Kom uit de negatieve spiraal van angst en leef vanuit liefde.

Zeg: “Ja” tegen jezelf en de ander en voel hoe de liefde om je leven te leiden en te vullen met oneindige vreugde. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download