‘ONTWAKEN’, WAT IS HET EIGENLIJK?

Wat is dat nu eigenlijk, spiritueel ontwaken? Wanneer je spiritueel ontwaakt wordt je letterlijk wakker. Je begint te zien dat je een ego deel hebt, een kleine ‘ik’. Je draagt veel oude overtuigingen, gewoonten en conditioneringen met je mee, waaraan je nu gaat twijfelen. Je gaat inzien dat er veel meer is in het leven, dan wat je geleerd hebt. 

Waarom ben ik hier?

Vraag jij jezelf weleens af; ‘Waarom ben ik hier?’, ‘Wat is het doel van mijn leven?‘,’Wat gebeurt er na de dood?‘, ‘Waarom lijden goede mensen?‘. Het proces van ontwaken roept de diepste en belangrijke vragen in je op, die je daarvoor hebt uitgesteld of te bang voor was. Nu hunker je naar de zin van het leven en wil je weten of er een hogere staat van “zijn” is. 

“The path of awakening is not about becoming who you are. Rather it is about unbecoming who you are not”

Spiritueel ontwaken is je ziel die evolueert en groeit. Net zoals alles in het leven groeit, zo groeit ook de verbinding met je Ziel. Hoe meer je verbindt, bewust of onbewust, hoe meer transformatie je ervaart. Hoe meer je in verbinding komt met wie je werkelijk bent, hoe meer vreugde, rust, vrijheid en liefde je zult ervaren. Het proces van ontwaken is in het begin behoorlijk pijnlijk en ingewikkeld, velen vinden het echt te zwaar. Toch is dit de weg die je helpt om uiteindelijk een ​​zinvoller en gelukkiger leven te leiden.

Je gaat door het gevoel dat je leven geen zin meer heeft, wat nodig is om al je vroegere overtuigingen en verlangens te ervaren. Dit kan traumatisch zijn, maar is een noodzakelijk onderdeel van het ‘ontwaken‘.

Wat maakt dat het spirituele ontwaken geactiveerd wordt?

Er is niet een ding te noemen wat het veroorzaakt. Wat je meemaakt kan de aanleiding zijn en het proces in gang zetten. Spiritueel ontwaken is ook niet gebonden aan een tijd, dit kan op elk moment en in elke periode van je leven plaatsvinden. Het kan spontaan zijn, maar het kan ook veroorzaakt worden door heftige ervaringen zoals een ernstige ziekte, verlies, een ongeluk, echtscheiding of trauma. 

ontwaken

“Het licht zien”

Het wordt ook wel ‘The dark night of the Soul‘ genoemd, het keerpunt. Hiermee wordt een periode, of gebeurtenis, in je leven bedoeld waarin je je volledig afgesneden voelt. Sommige noemen dit ook wel; “Het licht gezien”. Voordat je ‘het licht ziet’, of dus spiritueel ontwaakt, moet je door alle donkere schaduwkanten heen. Je kunt het zien als de huid van de slang. Je legt het oude af, voor je het nieuwe kunt ervaren.

“The Universe has shaken you, to awaken you”

Deze donkere nacht is zwaar, alles wat waar was is dat niet meer, er is geen licht meer, geen helderheid en ook geen rust. Mocht je er midden in zitten weet dan dat het overgaat, het wordt echt weer beter. Ook ik heb de sombere en chaotische ‘donkere nacht‘ meegemaakt. Het sloeg de wereld volledig onder me vandaan. Niets had nog zin en het was donker. Het heeft mijn ogen geopend en het pad van naar binnen laten zien. Achteraf het grootste geschenk wat ik in mijn leven heb mogen ontvangen, bewustzijn.

Is dit proces ooit klaar? Nee, dat denk ik niet. Het is een mooi, bevrijdend, innerlijk proces van groei en bewustwording. Je wil ook niet stoppen en het beweegt constant. Je wil meer ontdekken en dieper gaan, telkens weer nieuwe verwonderingen ervaren. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Herstel de psoas

HERSTEL VAN DE PSOAS EN DE NERVUS VAGUS

Herstel van de psoas en de nervus vagus, en daarmee ...
rumi

RUMI’S INZICHTEN

In de diep doordringende woorden van Rumi schuilt een universele ...
Eenheid

DE DAG VAN DE EENHEID

Het breekt mijn hart om te zien hoe we deze ...
AANRAAK

ALS IK JE AANRAAK

Als ik je aanraak Raak ik niet alleen maar je ...
cranio sacraal therapie

WAT BIEDT CRANIO SACRAAL THERAPIE?

Cranio sacraal therapie, ook wel bekend als cranio, is een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download