ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige nu door Alan Watts. Alan W. Watts was een Engelse filosoof, schrijver, spreker, anglicaans priester, hoogleraar en beoefenaar van de vergelijkende godsdienstwetenschappen.

‘Het leven bestaat alleen op dit moment, en op dit moment is het oneindig en eeuwig, want het huidige moment is oneindig klein; voordat we het kunnen meten, is het weg, en toch bestaat het voor altijd….

Alan Watts. (1915 – 1973)

Hij verdiepte zich met name in de filosofie van zen, het boeddhisme en het taoïsme. Met zijn werk heeft hij een bijdrage geleverd aan de introductie en popularisering van Aziatische religie en filosofie in het Westen. Hij heeft meer dan 25 boeken geschreven en vele artikelen over onderwerpen als identiteit en de verstoorde aard van de gebeurtenis. Maar ook over hogere bewustzijnstoestanden, de zin en betekenis van het leven, godsbeelden en menselijk geluk.

Watts waarschuwde al vroeg voor de gevaren van een al te radicale onttovering dan wel objectivering van de (westerse) werkelijkheid. ‘Het onvermogen om de mystieke ervaring te accepteren is meer dan een intellectuele handicap. Gebrek aan bewustzijn van de fundamentele eenheid van organisme en omgeving is een ernstige en gevaarlijke hallucinatie. Want in een beschaving die is uitgerust met een enorme technologische kracht, kan het gevoel van vervreemding tussen mens en natuur leidt tot het gebruik van technologie in een vijandige geest. Tot de ‘verovering’ van de natuur in plaats van intelligente samenwerking met de natuur.’ Tekst: Wikipedia.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download