OM CHANTING – KALMEER JE ZENUWSTELSEL

In de hindoe mythologie was Brahma, de schepper of absolute werkelijkheid, voordat de wereld begon één. Hij zei: “Ik ben één, maar mag ik er velen worden?” Deze gedachte creëerde een trilling die zich in een geluid vestigde. Dit was het geluid Om. Uit deze vibratie is alles in het universum ontstaan.

De verbinding met het Goddelijke

Volgens Patanjali is Om een directe uitdrukking van isvara of God. Als je de klank Om zingt, biedt dit dus een directe link naar het goddelijke. Om verbind je met het Goddelijke in vibrationele vorm en maakt jouw gebeden en mantra’s effectiever door pranische energie te verhogen.

“Om is not just a sound or vibration. It is not just a symbol. It is the entire cosmos, whatever we can see, touch, hear and feel. Moreover, it is all that is within our perception and all that is beyond our perception. It is the core of our very existence. If you think of Om only as a sound, a technique or a symbol of the Divine, you will miss it altogether. Om is the mysterious cosmic energy that is the substratum of all the things and all the beings of the entire universe. It is an eternal song of the Divine. It is continuously resounding in silence on the background of everything that exists.” ― Amit Ray

Bij yoga- en meditatie praktijken wordt er vaak geopend en geëindigd met Om. Het geluid en de trillingen kalmeren de geest en het centrale zenuwstelsel. Stress kan makkelijk opbouwen in ons drukke dagelijkse leven. Het chanten om je de geest te kalmeren, kan dan ook heel nuttig en gunstig zijn voor je gezondheid. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...
Identity

KORTE FILM – IDENTITY

In onze wereld, waar velen maskers dragen door een gebrek ...
Ben je oké?

KORTE FILM – BEN JE OKE?

Het animatiefilmproject 'Ben je oké?' heeft op het Los Angeles ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download