OM CHANTING – KALMEER JE ZENUWSTELSEL

In de hindoe mythologie was Brahma, de schepper of absolute werkelijkheid, voordat de wereld begon één. Hij zei: “Ik ben één, maar mag ik er velen worden?” Deze gedachte creëerde een trilling die zich in een geluid vestigde. Dit was het geluid Om. Uit deze vibratie is alles in het universum ontstaan.

De verbinding met het Goddelijke

Volgens Patanjali is Om een directe uitdrukking van isvara of God. Als je de klank Om zingt, biedt dit dus een directe link naar het goddelijke. Om verbind je met het Goddelijke in vibrationele vorm en maakt jouw gebeden en mantra’s effectiever door pranische energie te verhogen.

“Om is not just a sound or vibration. It is not just a symbol. It is the entire cosmos, whatever we can see, touch, hear and feel. Moreover, it is all that is within our perception and all that is beyond our perception. It is the core of our very existence. If you think of Om only as a sound, a technique or a symbol of the Divine, you will miss it altogether. Om is the mysterious cosmic energy that is the substratum of all the things and all the beings of the entire universe. It is an eternal song of the Divine. It is continuously resounding in silence on the background of everything that exists.” ― Amit Ray

Bij yoga- en meditatie praktijken wordt er vaak geopend en geëindigd met Om. Het geluid en de trillingen kalmeren de geest en het centrale zenuwstelsel. Stress kan makkelijk opbouwen in ons drukke dagelijkse leven. Het chanten om je de geest te kalmeren, kan dan ook heel nuttig en gunstig zijn voor je gezondheid. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...
Eindeloos bewustzijn

DOCUMENTAIRE – EINDELOOS BEWUSTZIJN

De documentaire "Eindeloos bewustzijn" gaat over het gegeven hoe bijna-dood ...
Het Apostelkind

APOSTELKIND – RENSKE DOORNENSPLEET

In het boek Apostelkind lees je hoe Renske wil begrijpen ...
Angelique

IK BEN ANGELIQUE

Ik ben Angelique en ik wil graag iets met jullie ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download