OEFENEN MET ONVOORWAARDELIJK LIEFHEBBEN

  • Vraag jezelf af: “Stel ik voorwaarden aan deze relatie?” Kan ik onvoorwaardelijk liefhebben? Wees eerlijk. Spelen het gedrag, of de overtuigingen van de ander mee, om van hem of haar te houden?
  • Geef iets aan iemand zonder er iets voor terug te willen. Je kunt deze oefening elke dag doen. Je kunt bijvoorbeeld een compliment geven, iemand een plezier doen, iemand voor laten gaan in de rij, of doe iets anders wat de dag van een ander opfleurt.
  • Word je bewust van je triggers. Triggers zijn wonden in je die nog niet zijn genezen. Als je getriggerd bent, reageer je met vaak met woede. Door aandacht te besteden aan wat “op je knoppen drukt” ontwikkel je meer zelfbewustzijn. En hoe zelfbewuster je bent, hoe meer liefde je voor jezelf en de ander zult voelen.
  • Laat je emoties toe. Als je een negatieve emotie ervaart, laat het dan toe en duw het niet weg. Je leert in je jeugd om negatieve emoties te vermijden en te onderdrukken. Maar het verbergen ervan zorgt ervoor dat ze in je schaduwkant komen te staan. Accepteer hoe jij je voelt, in plaats van te vechten om de emotie te stoppen of jezelf te dwingen gelukkig te zijn.
  • Maak contact met je lichaam. Hoe voelt je lichaam? Voel je je moe, stijf, gespannen, zwaar of heb je ergens pijn? Oefen om je lichaam met aandacht, zonder oordeel, te observeren. Adem diep in en ontspan terwijl je dit doet.
  • Omarm je negatieve gedachten en gewoonten. Het is normaal om te worstelen met negatieve gedachten en gewoonten. Het belangrijkste is om je weet dat jij gedachten en gewoonten niet bent. Je ervaart ze, maar je hoeft je er niet mee te identificeren.

Ga oefenen met onvoorwaardelijk liefhebben, het zal je goed doen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

versmelten

VERSMELTEN OF EEN GEZONDE RELATIE?

Voel jij je vaak verantwoordelijk voor de gevoelens van anderen? ...
Charlie Chaplin

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in ...
Relatie met je moeder

DE INVLOED VAN DE RELATIE MET JE MOEDER

De eerste relatie die je hebt met een vrouw, is ...
KRACHT

KRACHT, HEB JIJ HEM WEGGEGEVEN?

We leven in een universum wat gebaseerd is op 'de ...
Soms voelen we ons

SOMS VOELEN WE ONS …

Soms voelen we ons eenzaam, nietomdat we alleen zijn, maar ...
giftige mensen

GIFTIGE MENSEN, HOE HERKEN JE ZE?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term "giftige" ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download