OEFENEN MET ONVOORWAARDELIJK LIEFHEBBEN

  • Vraag jezelf af: “Stel ik voorwaarden aan deze relatie?” Kan ik onvoorwaardelijk liefhebben? Wees eerlijk. Spelen het gedrag, of de overtuigingen van de ander mee, om van hem of haar te houden?
  • Geef iets aan iemand zonder er iets voor terug te willen. Je kunt deze oefening elke dag doen. Je kunt bijvoorbeeld een compliment geven, iemand een plezier doen, iemand voor laten gaan in de rij, of doe iets anders wat de dag van een ander opfleurt.
  • Word je bewust van je triggers. Triggers zijn wonden in je die nog niet zijn genezen. Als je getriggerd bent, reageer je met vaak met woede. Door aandacht te besteden aan wat “op je knoppen drukt” ontwikkel je meer zelfbewustzijn. En hoe zelfbewuster je bent, hoe meer liefde je voor jezelf en de ander zult voelen.
  • Laat je emoties toe. Als je een negatieve emotie ervaart, laat het dan toe en duw het niet weg. Je leert in je jeugd om negatieve emoties te vermijden en te onderdrukken. Maar het verbergen ervan zorgt ervoor dat ze in je schaduwkant komen te staan. Accepteer hoe jij je voelt, in plaats van te vechten om de emotie te stoppen of jezelf te dwingen gelukkig te zijn.
  • Maak contact met je lichaam. Hoe voelt je lichaam? Voel je je moe, stijf, gespannen, zwaar of heb je ergens pijn? Oefen om je lichaam met aandacht, zonder oordeel, te observeren. Adem diep in en ontspan terwijl je dit doet.
  • Omarm je negatieve gedachten en gewoonten. Het is normaal om te worstelen met negatieve gedachten en gewoonten. Het belangrijkste is om je weet dat jij gedachten en gewoonten niet bent. Je ervaart ze, maar je hoeft je er niet mee te identificeren.

Ga oefenen met onvoorwaardelijk liefhebben, het zal je goed doen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download