NIET ALLES ZIT OP SLOT

Moedeloos zijn veel mensen van de lockdown, er is weer zoveel zolang op slot. Misschien voel je je onzeker, bang voor wat er nog komen gaat, bang voor je baan, je gezondheid, je kinderen en alle “vrijheden” die je kwijt raakt. Maar wat als ik je zeg: “Niet alles zit op slot”.

Het maakt niet uit of je je wel, of niet hebt laten vaccineren. Het maakt niet uit welke goede reden je daar wel, of niet voor hebt. En het maakt ook niet uit wat ik van jouw redenen vindt en/of ik je mening deel, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Hoe voel jij je?

Misschien voel je je bang, alleen, beperkt, boos, machteloos, verdrietig, onrustig, niet begrepen, jaloers, wraakzuchtig, strijdbaar, niet gehoord, gediscrimineerd of radeloos. Weet dat dit ontstaat vanuit het ego, het innerlijke kind dat gehecht is aan van alles en je veiligheid wil waarborgen.

Als jij verdrietig bent, radeloos, of down leeft je kleine IK in het verleden. Je denkt terug aan hoe het jaren geleden was en aan wat je nu dus allemaal moet missen. Of je bent verdrietig omdat je mensen kwijt raakt, uit angst of verdeeldheid, het was allemaal zo mooi.

Bang voor de toekomst?

Het kan ook zijn dat je bang bent om ziek te worden, of dood te gaan. Of misschien krijg je het Spaans benauwd als je denkt aan hoe het verder moet en of je bedrijf dit allemaal wel gaat overleven. Weet als je angst ervaart, dan leeft je kleine IK in de toekomst. Je kleine IK wil zekerheid en veiligheid, anders is hij of zij bang.

Waar dit hele proces in mijn ogen over gaat, is de grote “Wake up call”. De kleine IK, waarvan je nog denkt dat je het bent, heeft de plek ingenomen van wie je werkelijk bent, je ware Zelf. Je ware Zelf ben je als je in het NU bent, er is niets anders dan NU. Het verleden is geweest en de toekomst is nog niet. Zodra je verbinding gaat maken met wie je werkelijk bent en gaat inzien dat je kleine IK het lijden creëert, door niet in het NU te zijn, kun je stap voor stap innerlijke rust, vrijheid en liefde gaan vinden.

Mijn hart huilt

Ook ik ervaar al maanden dat de wereld buiten krimpt en ik op veel plaatsen niet meer welkom ben. Dat de reizen die ik wil maken niet mogelijk zijn en ik niet naar een toilet kan, als ik een keer in de stad ben. Mijn hart bloedt voor alle ondernemers, zzp’ers, kinderen, ouderen en iedereen die hier zoveel verdriet van ervaart. Hoe mijn lieve nichtjes en neefjes hun onbezonnen schooltijd en vakanties moeten doorbrengen. En bang zijn om oma of opa te besmetten.

Maar als ik leef vanuit de verbinding met wie ik werkelijk ben, in het moment, en ik door heb dat mijn kleine IK de onrust veroorzaakt in mijn hoofd, ervaar ik veel moois. Dan zit niet alles op slot. Dan ervaar ik liefde, dankbaarheid, verbondenheid, rust en vrijheid.

Niets alles zit op slot

Bijna niets in mijn leven is “Op slot”. Alles stroomt en is vervuld van mooie, kostbare momenten en veel lieve mensen. Hoe sterker je de verbinding met jezelf maakt, hoe minder je kleine IK zorgen ervaart. Je kunt de kleine IK geruststellen en je lichaam kalmeren. Je bent zelf de sleutel tot je innerlijke vrijheid en een gelukkig, liefdevol leven. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Zielverlies

WAT IS ZIELSVERLIES?

In ons drukke moderne leven, te midden van talloze afleidingen ...
Being you

BEING YOU

'Wil je weer een stuk voor Bindu schrijven?' Deze vraag ...
Stress

ANGST EN STRESS LOSLATEN

Angst is iets wat we allemaal in meer of mindere ...
Stilte

HOOR JE STEM IN DE STILTE

Herken je dat gevoel wanneer alles om je heen zo ...
MONKEY TRAP

MONKEY TRAP, LAAT LOS VOOR JE VRIJHEID

Dit verhaal gaat over de "De Monkey trap". Er zijn ...
Het is tijd

HET IS TIJD

Het is tijd Er komt een dag,ergens in het midden ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download